در دنيايي كه هر روز با سر و صداهاي گوشخراش زيادي روبرو ميشويم پيدا كردن مكاني كاملا آرام و ساكت مطمئنا لذتبخش است. جالب است بدانيد كه اتاقي در شهر مينياپوليس ايالات متحده وجود دارد كه به عنوان ساكت ترين نقطه جهان شهرت پيدا كرده است.
ساكت ترين نقطه جهان
ساكت ترين نقطه جهان يك اتاق است در مينياپوليس! اما جالب است كه بدانيد برخلاف چيزي كه به نظر ميرسد اين سكوت مطلق اصلا آرامشبخش و لذت بخش نيست و گفته ميشود كه هيچ كس براي مدت طولاني نميتواند سكوتِ كركننده اين اتاق را تحمل كند. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد تا در مورد اين اتاق خاص و عجيب بيشتر صحبت كنيم.
ساكت ترين اتاق جهان
ساكت ترين نقطه جهان در واقع اتاقي بدون پژواك و بخشي از آزمايشگاه اورفيلد در مينه سوتا است. اين اتاق آن قدر ساكت است كه بيش از ۴۵ دقيقه نميتوانيد سكوت آن را تحمل كنيد وگرنه ديوانه ميشويد. يكي از علايق آقاي استيو اورفيلد، موسس و بنيانگذار اين آزمايشگاه اين است كه تاثير صدا و به ويژه سكوت بر احساس راحتي و آسايش مردم را بررسي كند.
آقاي استيو اورفيلد در مصاحبهاي در مورد ساكت ترين نقطه جهان گفته است:
«ما مردم را به چالش ميكشيم تا در تاريكي در ساكت ترين نقطه جهان بنشينند و ببينند تا كجا ميتوانند اين حجم از سكوت را تحمل كنند. جالب است دانيد كه طولانيترين مدتي كه كسي توانسه در اين اتاق بماند ۴۵ دقيقه بوده است! هنگامي كه در اين اتاق قرار مي گيريد گوش هايتان حساسيت بيشتري پيدا مي كنند و شروع به شنيدن چيزهايي ميكنيد كه قبلا نشنيده ايد. مثلا مي توانيد صداي ضربان قلبتان، حتي صداي شش هايتان كه از هوا پر و خالي مي شوند و صداي قار و قور بلند شكمتان را بشنويد.»
هدف از ساخت ساكت ترين مكان در جهان چيست؟
با اين حال هدف از ساخت اين اتاق آزار و اذيت مردم نبوده است! شركتها و كمپانيهاي مختلف محصولاتشان را در اين اتاق تست ميكنند تا شدت و بلندي صداي آنها را اندازهگيري كنند. به تازگي سازمان فضانوردي ناسا هم فضانوردانش را به اين اتاق ميفرستد تا خود را براي تحمل سكوت كركننده فضا آماده كنند. اين اتاق كاربردهاي حرفهاي دارد، اما براي من و شما اين اتاق مكاني گيجكننده و اذيتكننده خواهد بود. يكي از مشتريان دائمي استيو كسي است كه مدعي است بيصداترين يخچال در آمريكا را ساخته است. هر سال جديدترين محصول اين شركت به اين اتاق آورده ميشود تا ميزان بلندي و سر و صدايش به طور دقيق اندازهگيري شود.
هيچ كس بيش از ۴۵ دقيقه نميتواند در اين اتاق بماند!
افرادي كه وارد ساكت ترين نقطه جهان ميشوند نه تنها پس از مدتي شروع به شنيدن صداي ضربان قلب ميكنند، بلكه در جهتيابي و حتي ايستادن هم دچار مشكل ميشوند! شايد باورتان نشود اما ظاهرا ايستادن، راه رفتن و جهت يابي ما انسان ها هم تا حد زيادي به سر و صداهاي اطرافمان بستگي دارد؛ دقيقا همان صداهايي كه گاهي از آن شاكي هستيم!
اورفيلد در رابطه با اين ويژگي عجيب اتاق بدون پژواك مي گويد:
ما انسانها بر اساس صداهايي كه ميشنويم جهت يابي مي كنيم و ميتوانيم راه برويم. در اتاق بدون پژواك هيچ سرنخي براي جهتيابي وجود ندارد و همين باعث سردرگمي افراد ميشود. اگر نيم ساعت در اين اتاق بمانيد نميتوانيد از روي صندلي بلند شويد!
بنابراين دفعه بعد كه از سر و صدا و هياهوي تمدن خسته شديد و دوست داشتيد در سكوت مطلق باشيد مراقب باشيد كه چه آرزويي ميكنيد!
اتاق هاي بدون پژواك | Anechoic Chambers
ايده اتاقهاي بدون پژواك كه اتاقهاي مرده هم ناميده ميشوند اولين بار در جريان جنگ جهاني دوم مطرح و ساخته شدند. اين اتاقها در آن زمان براي تست و بررسي تجهيزات ارتباطي و شنودي نظامي ساخته شده بودند. طراحي اين اتاق ها به گونهاي است كه كليه امواج صوتي يا ارتعاشات الكترومغناطيسي را جذب كند. امروزه اتاقهاي بدون پژواك براي مقاصد مختلف و آزمايش و بررسي محصولات مختلف استفاده ميشوند.
همچنين بخوانيد:
مونووي؛ شهري كه فقط يك نفر جمعيت دارد!
شهري كه ممتد در حال سوختن است!
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .