قلعه الموت، پرواز خيال در ميان تاريخ و طبيعت

۳۴ بازديد

قلعه الموت از جاذبه‌هاي گردشگري قزوين  و يكي از مهم‌ترين قلعه‌هاي تاريخي ايران است كه محلي ايده‌آل براي  علاقه‌مندان به تاريخ و باستان‌شناسي به حساب مي‌آيد.

قلعه الموت

چشمانتان را ببنديد و خودتان را در يك جاده پرپيچ‌وخم كوهستاني تصور  كنيد. پيچ‌ها را يكي پس از ديگري دور بزنيد و به سمت بالا حركت كنيد. جاده  كه تمام شد تازه پياده‌روي بر روي پله‌هاي سنگي آغاز مي‌شود. صفي طولاني از  پله‌هاي سنگي مقابلتان قرار دارد كه شما را به يك قلعه تاريخي و پر رمز و  راز مي‌رساند، علاوه بر زيبايي‌هاي شگفت‌انگيز دور و اطرافتان كه در طول  مسير پياده‌روي خودنمايي مي‌كند درست با بالا رفتن از آخرين پله سنگي  منظره‌اي حيرت‌انگيز شما را شوكه خواهد كرد. اينجا قلعه الموت قزوين است.  يك بناي
تاريخي به‌جامانده از دوره اسماعليون كه حسابي ديدن دارد. با مجله دلتا همراه باشيد.

الموت قزوين

در تاريخ ايران نام الموت با فرقه اسماعيليه و حسن صباح به‌عنوان رييس آن گره خورده است و گفته مي‌شود كه حسن صباح براي ۳۵ سال در  قلعه الموت زندگي مي‌كرد و به امور رهبري مي‌پرداخت. طبق اسناد تاريخي، در  عصر صفوي از اين قلعه براي زندان استفاده مي‌شد؛ هرچند كاوش‌هاي  باستان‌شناسي نشان مي‌دهد كه اين محل فقط زندان نبوده و محل زندگي افرادي  با مرتبه اجتماعي خاصي بوده است.

قلعه الموت قزوين

قلعه الموت كجاست؟

قلعه الموت بر فراز صخره‌اي بلند به ارتفاع ۲,۱۶۳ متر از سطح دريا در  شمال شرق روستاي گازرخان در منطقه الموت قزوين قرار دارد و براي دسترسي به  آن مسيري پرپيچ‌وخم در پيش داريد كه بيش از يك ساعت طول مي‌كشد؛ هرچند در  فصل بهار چشم‌انداز بسيار زيبايي دارد.

وجه تسميه الموت

نام قلعه از دو بخش «ال» و «اَموت» تشكيل مي‌شود كه اولي از «آلوه» يا  «اَله» به‌معناي عقاب گرفته شده و دومي به‌معناي آموختن است. بر اساس  باورها، يكي از پادشاهان ديلمي توسط يك عقاب درباره موقعيت محل مطلع مي‌شود  و به فكر احداث قلعه‌اي در آن مي‌افتد و نامش را «آشيانه عقاب» مي‌گذارد.  با اين حال برخي معتقدند كه «اموت» در زبان مردم گيل و ديلم به‌معناي  «آموخت» است و در نتيجه كلمه الموت را «عقاب آموخت» تعبير مي‌كنند.

قلعه الموت يا دژ حسن صباح

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با جاذبه هاي توريستي ايران، عروس تنگه‌هاي ايران، بهشتي در دل فارس را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

تنگه شوتاريكو، جاذبه بكر پنهان در نخلستان‌ 

دره خزينه، نقاشي منحصر به‌فرد طبيعت لرستان 

تالاب استيل آستارا، درياچه‌اي كه راه مي‌رود! 

آبشار يخي آبنيك، يك گشت آخر هفته‌اي 

با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.