
تاثير رنگها نه تنها بر دكوراسيون داخلي فضا، بلكه بر احساسات كاربران فضا امري اثبات شده است. براي اينكه بهترين عملكرد را داشته باشيم، شناخت رنگها، دانستن ترفندها و مباني چرخه رنگ كمك بسياري به ما ميكند. در اين قسمت از مجله دلتا بيشتر درباره رنگها بهويژه رنگ چاشني صحبت ميكنيم.
اينكه بدانيم چه رنگي را به چه ميزاني در دكوراسيون استفاده كنيم، مهم است. بنابراين بايد قوانين چرخه رنگ را براي تعادل بصري بياموزيم و رنگها را اصولي كنار هم قرار دهيم تا تاثير مثبت خود را بر زيبايي دكوراسيون بگذارد.
دسته بندي رنگها
طبق اصول رنگها، رنگي كه به نسبت بيشتري در دكوراسيون به كار ميبريم رنگ اصلي ناميده ميشود و رنگي كه كمتر از رنگ اصلي به كار برده شده را رنگ تابع ميناميم. اما بعضي رنگها را در دكور ميبينيم كه نه رنگ اصلي هستند و نه جز رنگ هاي تابع حساب ميشوند اين رنگها رنگ چاشني هستند .
رنگهاي چاشني، رنگهايي هستند كه به مقادير كمي در دكور به كار ميروند، اما به دليل تضادي كه با رنگ اصلي ايجاد ميكنند جلوه بصري را به نحوي متفاوت تغيير ميدهند.
براي افزودن رنگ چاشني به دكوراسيون بايد در دستهبندي رنگهاي متضاد به دنبال آن بگرديد يعني دردايره رنگ، رنگهاي روبروي رنگ اصلي به كار رفته در دكوراسيون، براي مثال رنگ آبي به عنوان رنگ اصلي و نارنجي به عنوان چاشني، سبز به عنوان رنگ اصلي و قرمز به عنوان چاشني كاربرد دارد.
در اتاقي كه رنگ اصلي سفيد است هر رنگي را ميتوانيد به عنوان چاشني به كار ببريد فقط فراموش نكنيد از اين نوع رنگ در دكوريها و اكسسوريها استفاده كنيد .
راه ديگر براي افزودن رنگ چاشني استفاده از تناليتههاي رنگي از يك طيف رنگ است كه اين كار تاكيد بيشتري براي رنگ اصلي ايجاد ميكند. براي مثال رنگ زرد به عنوان رنگ اصلي و به كار بردن تناژهاي نارنجي-قرمز به عنوان چاشني، رنگ زرد را بيشتر جلوهگر ميكند. با انتخاب رنگ چاشني و افزودن رنگ مناسب ميتوانيد تعادل بصري و تاثير زيادي بر دكوراسيون گذاشته و فضايي زيباتر داشته باشيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با تاثير رنگ، مطلب “تاثير رنگ در دكوراسيون خانگي” را مطالعه كنيد.