روستاي چنشت يا روستاي رنگارنگ ايران به دليل مورفولوژي خاص و موقعيت جغرافيايي آن و همچنين داشتن مردمي با آداب و رسوم ويژه، وجود امامزاده سيدحامد علوي و دو غار معروف، كلكسيوني از انواع جاذبههاي گردشگري را در خود جاي داده است.
روستاي چنشت به لحاظ پوشش محلي به سرزمين رنگ هاي ايران معروف است و با وجود جاذبههاي زيباي طبيعي، تاريخي و فرهنگي يكي از روستاهاي هدف گردشگري خراسان جنوبي است. با مجله دلتا همراه شويد تا اين روستاي زيبا را بهتر بشناسيم.
روستاي چنشت كجاست؟
چنشت در ميان رشته كوه باقران قرار گرفته و فاصله آن تا بيرجند، مركز استان خراسان جنوبي، ۶۰ كيلومتر است. اين روستا در ادوار گذشته تاريخي جزو دهستان نهارجان بوده، ولي در حال حاضر از توابع شهرستان سربيشه است. آب و هواي آن معتدل و ارتفاع آن از سطح دريا ۲۱۵۰ متر است.
وجه تسميه
در وجه تسميه روستا چنين ميگويند كه روستاي چنشت به دليل داشتن چندين رودخانه كه از كنار آن ميگذشته و باغات اين منطقه را سيراب ميكرده است، در قديم به «چند شط» معروف بوده است كه به مرور زمان به «چن شط» و «چن شت» و بالاخره به «چنشت» تبديل شده است.
قول ديگري هم در مورد وجه تسميه چنشت وجود دارد كه ميگويد چنشت بر وزن بهشت است. در گذشته به دليل خوش آب و هوا بودن و داشتن ميوههاي فراوان و رودخانههاي متعدد كه از زير درختان ميگذشته است و شباهت اين منطقه به بهشت، گروهي دامدار اين نقطه را به عنوان محل زندگي خود انتخاب ميكنند. آنها نام اين منطقه را بهشت ميگذارند كه بعدها بر اثر گذر زمان به چنشت تغيير نام ميدهد. امروزه نيز روستاي چنشت باغات بسيار و رودخانههاي فصلي دارد و اين روستا را به بهشتي زيبا و دلنشين تبديل كرده است.
جاذبههاي گردشگري چنشت
استقرار روستا در منطقه ميانكوهي، چشمانداز كوهستاني زيبا و جذابي به آن بخشيده است. روستا در ميان باغات گردو و ديگر ميوهها محصور شده و مناظر زيبايي از تلفيق طبيعت و بافت مسكوني پديد آورده است. از جاذبه هاي توريستي مهم و طبيعي روستا ميتوان به غار چنشت و چهلچاه، مزار سيدحامد علوي و بافت تاريخي چنشت اشاره كرد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي بيشتر با جاذبههاي ايرانگردي، “شهرهاي عجيب ايران را بشناسيم!” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
روستايي با مردمان اروپايي در قلب ايران!
تشكوه، كوه هميشه شعلهور ايران
قديمي ترين هتل موزه جهان را در اصفهان ببينيد!
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .