
با افزايش سن، مسلما لازم است تغييراتي در دكوراسيون منزل انجام شود. ايمن سازي دكوراسيون از جمله اقدامات اوليه براي افزايش كيفيت زندگي در سنين بالا ميباشد، براي اينكار بهتر است از شلوغي و نا به سامانيها و اقلام دكوري يا مبلمان اضافه بپرهيزيد تا از آسيبهاي احتمالي ناشي از برخورد با اشياء منزل جلوگيري شود در ادامه مجله دلتا با راهكارهاي اصلي براي دكوراسيون منزل سالمندان همراه باشيد.
از آن جا كه سالمندان خانه خود را براي زندگي ترجيح ميدهند، براي سنين بالا بهتر است از مكانهاي بدون پله يا طبقات اول استفاده كنيد زيرا رفت و آمد براي آنها آسانتر بوده و همينطور در هنگام بروز مشكل خارج شدن آنها از خانه آسانتر ميباشد. در صورت عدم امكان اين مورد ميتوانيد از صندليهاي برقي كه در پلهها نصب ميشوند براي سالمندان استفاده كنيد.
بعد از انتخاب مكان مناسب براي زندگي، اولين ضرورت براي خانه فرد سالمند نورپردازي و تقويت نور ميباشد زيرا با افزايش سن ديد فرد كمتر شده و و براي ارتقاء ديد و جلوگيري از برخورد با اجسام لازم است كه نور به ميزان بيشتر و به ميزان مساوي در فضا توزيع شود.
نكته مهم در نورپردازي براي منزل سالمند، غيرمستقيم بودن نور و در نظر گرفتن نور مناسب براي حوزههاي ويژه مثل راه پله، آشپزخانه، سرويس بهداشتي و حمام است زيرا در اين حوزهها احتمال آسيب بر اثر ديد كم، بيشتر است علاوه بر تقويت نور در همه قسمتهاي منزل مطمئن شويد كه برق منزل به برق اضطراري متصل است و براي اطمينان در زمان قطعي برق در قسمتهاي مختلف چراغ قوههايي را در دسترس براي جلوگيري از آسيب قرار دهيد.
نكته بعدي ايمن سازي دكوراسيون سرويس بهداشتي و حمام است. فراموش نكنيد اين حوزه به دليل لغزنده بودن و رطوبت ميتواند آسيبهاي احتمالي زياد و جبران ناپذيري ايجاد كند، براي جلوگيري از لغزش و سر خوردن بايد ارتفاع دوش مناسب و به صورت دستي قابل تنظيم باشد.
در حمام از پدهاي ضد سُرخوردگي مخصوص سالمندان استفاده كنيد و براي دور تا دور حمام از دستگيرههايي براي حفظ تعادل سالمند استفاده كنيد. نصب توالت فرنگي از اولويتهاي طراحي سرويس براي سالمند ميباشد. بهتر است در فضاي داخلي پله يا شيب زيادي وجود نداشته باشد و دو طرف توالت فرنگي دستگيره براي حفظ تعادل و كمك براي نشست و برخواست استفاده شود.
از ديگر فضاهاي مهم، آشپزخانه است كه فرد سالمند به دليل ضعف بيشتر فيزيكي بايستي بتواند به راحتي و با فشار بسيار كم از دربها و كابينتها استفاده كند همينطور با استفاده از ويلچر نيز بتواند به نيازهاي روزانه خود، در صورت نبودن شخص ديگر برسد. بنابراين استفاده از ارتفاع مناسب براي كانتر و كابينتها، دستگيرههاي مناسب و دربهاي آسان بازشو، همينطور استفاده از متريال مناسب در كف براي جلوگيري از سُر خوردن و در دسترس قرار دادن همه وسايل در سطح ديد بسيار مهم است.
در دكوراسيون نشيمن فراموش نكنيد نور و هواي كافي را براي ايجاد شادابي و جلوگيري از ايجاد افسردگي وارد فضا نماييد گياهان را فراموش نكنيد از گياهان مقاوم كه نياز به مراقبت كمتري دارند استفاده كنيد و از معجزه رنگها براي شادابي و احساس آرامش و جلوگيري از بيماريها غافل نشويد.در قسمت نشيمن قسمتي را براي سرگرمي و علايق سالمند در نظر بگيريد زيرا او را از افسردگي خارج كرده و سرزندگي را برايش به ارمغان مي آورد.
سالمندي دليل براي ضعف افراد محسوب نميشود و بسياري از افراد در سالمندي نيز ميتوانند سبك زندگي فعالي داشته باشند، اما به دليل ايجاد محدوديتها و براي جلوگيري از آسيبهاي احتمالي بهتر است در دكوراسيون و در عادتهاي افراد تغييراتي با افزايش سن براي افزايش كيفيت زندگي و سلامتي بيشتر صورت گيرد.
پيشنهاد مطالعه: قبل از خريد ميزناهارخوري، مطلب “راهنماي خريد ميز ناهار خوري” را مطالعه كنيد.