چهارراه اديان در قلب تهران

۳۹ بازديد

چهارراه اديان تهران، يكي از عجيب‌ترين گذرگاه‌هاي ايران است كه در آن اماكن تاريخي و شعبه‌هاي اديان مختلف كنار يكديگر جمع شده‌اند.

چهارراه اديان

جايگاه خيابان سي تير بالاتر از گذرگاه غذاهاي خياباني تهران، كافه‌هاي  قديمي، موزه‌ها، سفارتخانه‌ها يا ديگر جاذبه‌ها و حوادث تاريخي آن است. در  اين خيابان، مردماني هستند كه با مذاهب و عقايد مختلف و مجموعه‌اي از مراكز  مذهبي‌شان، همه در يك نشاني مشترك جمع شده‌اند: چهارراه اديان . با مجله دلتا همراه باشيد.

خيابان سي تير؛ نقطه تلاقي اديان

محل تلاقي خيابان سي تير با خيابان‌هاي جمهوري و ميرزا كوچك‌خان به چهارراه اديان شهرت دارد. سال‌هاست كه پيروان اديان گوناگون در اين خيابان و در كنار هم، در كمال آرامش زندگي مي‌كنند.
در اين خيابان، اگر مسيحي باشيد مي‌توانيد به كليسا برويد. اگر پيرو دين  موسي هستيد، مي‌توانيد به كنيسه مراجعه كنيد. آتشكده‌اي بزرگ نيز در شمال  اين خيابان قرار دارد كه زرتشتيان در آن به عبادت مي‌پردازند. صداي اذان هم  از مسجد در هر نوبت، مسلمانان را به اقامه نماز دعوت مي‌كند. همچنين تجمع  مغازه‌ها و دفاتر اداري پيروان مذاهب در كنار هم، از خيابان قوام السلطنه  قديم، چهارراه مذاهب ساخته است.
خيابان سي تير، چهارراه اديان

مسجد حضرت ابراهيم خليل‌الله

مسجد حضرت ابراهيم خليل‌الله در كنار موزه آبگينه و در انتهاي كوچه‌  رستمي جاهد قرار دارد. اين مسجد در زمان پهلوي دوم بنا شده و محل عبادت  مسلمانان است.

آتشكده آدريان و دبيرستان فيروز بهرام در ضلع شمالي چهارراه اديان

ساختمان عبادتگاه زرتشتيان در ضلع شمالي چهارراه اديان قرار دارد. اين آتشكده در زمان پهلوي اول ساخته شده و قدمت آن به ۹۰ سال  پيش برمي‌گردد. آتش آن از يزد آمده است. اين ساختمان با الهام از تخت جمشيد  و معماري ايران باستان ساخته شده است. در مجاورت عمارت، دبيرستان فيروز  بهرام قرار دارد كه معروف‌ترين مركز آموزشي زرتشتيان محسوب مي‌شود.
آتشكده آدريان در چهارراه اديان

كنيسه حييم

اين كنيسه، اولين كنيسه شهري در تاريخ ايران است. يهوديان پيش‌تر تنها اجازه داشتند در محدوده‌هاي يهودي‌نشين كنيسه بسازند. بعداز مشروطه، اقليت‌ها وارد فضاي شهري شدند. كنيسه حييم در  تحولات مشروطه و زماني كه يهوديان در مجلس داراي نماينده شدند، شكل گرفت.
كنيسه حييم در چهارراه اديان

كليساي پطرس

كليساي پطرس قدمتي بالغ بر يك قرن و نيم دارد و در سال ۱۸۹۱ ميلادي بنا  شده است. اين كليسا، نشاني از قدمت وجود پيروان اديان الهي در تهران است.  اين بنا تلفيقي از سبك معماري اروپايي و ايراني محسوب مي‌شود.
كليساي پطرس در چهارراه اديان

موزه اسقف آرداك مانوكيان

مسيحيان و ارامنه، علاوه بر كليساي حضرت پطرس در خيابان سي تير، يك موزه  نيز دارند. در اين موزه كه براي معرفي اقوام مسيحي در ايران ساخته شده  ‌است؛ لباس‌ها، كتب انجيل، نقره‌كاري‌ها و صنايع دستي، معرفي‌نامه كليساهاي  ايران و… به نمايش گذاشته شده است.
موزه اسقف آرداك مانوكيان در چهارراه اديان
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با ديگر جاذبه‌هاي ايرانگردي، شهر نيلوفرهاي آبي را در مجله گردشگري دلتا مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

پياده‌گردي يك روزه در تهران؛ از ايرانشهر تا گالري اعتماد 

دشت هويج، دشتي بدون حتي يك عدد هويج 

بناي اسكيمويي، خانه پنگوئن‌ها در تهران! 

كافه موزه‌اي براي عشق ماشين‌ها در تهران 

قصر قاجاري كه تبديل به زندان شد 

با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.