درياچه تخت سليمان تكاب، يكي از اسرارآميزترين نقطههاي تاريخي فلات ايران است و افسانهها و روايات تاريخي بسياري در مورد آن وجود دارد.
درياچه تخت سليمان تكاب از جاذبههاي طبيعي و تاريخي استان آذربايجان غربي است. اين درياچه، چشمهاي جوشان و آهكي با قدمت هزاران سال است. از آنجايي كه شدت املاح اين درياچه، اجازه غواصي و ديد در عمق ۶۰ متري آن را نميدهد، رازهاي سر به مهر زيادي در مورد آن وجود دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا گوشهاي از رمز و رازهاي ناتمام اين درياچه را به شما بگوييم.
كمي درباره درياچه تخت سليمان تكاب بيشتر بدانيم
اين درياچه در مجموعه تخت سليمان قرار دارد كه قدمتش به ۳۰۰۰ سال پيش باز ميگردد و نامش در فهرست ميراث جهاني يونسكو نيز به چشم ميخورد.
در اطراف تخت سليمان، تابلوهاي متعددي با مضمون ” شنا ممنوع ” ديده ميشود. يادتان باشد كه درياچه تخت سليمان تنها با مرگ از ميهمانان كم تجربهاش پذيرايي ميكند. در كنار اين درياچه ميتوانيد آرامگاه چندي از هموطنانمان را مشاهده كنيد كه به درون درياچه رفته و هرگز بازنگشتهاند.
افسانههاي درياچه تخت سليمان تكاب
داستانهاي زيادي در بسياري محافل بر سر زبانهاست كه اين پديده را بسيار پيچيدهتر از يك درياچه معمولي نشان ميدهد. در اين ميان مشهورترين افسانه، وجود گنجهاي بيشمار در اعماق درياچه است. گفته ميشود شهري در زير درياچه وجود داشته كه امروزه اشياي گرانبهايي در آن مانده است. در اينجا جالبترين داستانها در مورد گنج درياچه تخت سليمان تكاب را براي شما آوردهايم:
گنجينه كوروش كبير
شايد دورترين واقعه تاريخي كه اشاره به وجود اشياي قيمتي در درياچه دارد، مربوط به دوران كورش كبير باشد. گفته ميشود كه اين پادشاه پس از غلبه بر پادشاه ليديه، او را به ايران آورد. كوروش به هنگام آوردن وي به ايران، خزانه اشياي قيمتي او را گرفت و به عنوان نذر در آب مقدس درياچه تخت سليمان تكاب انداخت.
گنجينه اشكاني
در روايتي ديگر آمده است كه سردار رومي، قلعه تخت سليمان را محاصره كرد. نگهبانان آتشكده مقدس از وجود امكان سقوط قلعه، احساس خطر كردند. آنها اشياي قيمتي موجود در آتشكده و معبد را به داخل درياچه انداختند. هدف اين بود كه كسي به آنها دسترسي نداشته باشد و اينكه نذري براي حفظ آنها از دشمن بشمار آيد.
گنجينه ساساني
موبدان زرتشتي معتقدند درياچه تخت سليمان تكاب، به الهه آبها به نام آناهيتا تعلق دارد. به همين دليل ريختن اشياي نذري به داخل آن كاري مرسوم بوده است. با وقوع جنگهاي ايرانيان و اعراب در صدر اسلام، نيروهاي خليفه دوم توانستند قلعه را محاصره كنند. در آن زمان نيز بعيد نيست كه گنجها و نذوراتي را به درياچه ريخته باشند.
انگشتر سليمان نبي
بحثبرانگيزترين گنجي كه ممكن است در كف درياچه تخت سليمان وجود داشته باشد، انگشتر حضرت سليمان است. براساس باورهايي بومي، كل مجموعه تخت سليمان توسط نيروهايي ماورايي ساخته شده است. اين نيروها از حضرت سليمان فرمان ميبردند.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با ديگر جاذبههاي ايرانگردي، تنگه شيرز؛ طبيعتي با ميلياردها سال قدمت را در مجله گردشگري دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
چاه يعقوب، خطرناكترين مكان روي زمين!
باغ پهلوانپور، اثري ملي و جهاني در استان يزد
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .