مرگ و مير و تولدهاي زيادي در دنيا اتفاق ميافتد، اما اين اتفاق فقط منحصر به انسانها نيست. جالب است بدانيد كه حتي موجوديتهاي غير زنده هم شامل اين پديده ميشوند كه جزيرهها از جمله آنها هستند!
در ۳۰ كيلومتري جنوب ساحل ايسلند، جوان ترين جزيره جهان به نام جزيره سورتسي واقع شده است. براي اين كه اين جزيره بتواند سير طبيعي رشد خود را طي كند، فقط به تعداد كمي اجازه داده ميشود تا از جزيره سورتسي ديدن كنند. از سال ۱۹۶۵ سورتسي به يك منطقه حفاظت شده تبديل شد و در فهرست ميراث جهاني يونسكو قرار گرفت. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد تا از اين ساحل اطلاعات بيشتري به دست بياوريد.
داستان تولد جزيره سورتسي
جزيره سورتسي كه تازه ۵۰ سال است كه به دنيا آمده است، يكي از نوپاترين جزاير جهان محسوب ميشود. اين جزيره مانند ديگر جزيرههاي دنيا، در اثر فورانهاي آتشفشاني در زير آب به وجود آمده است. اين فورانها در عمق ۱۳۰ متري دريا اتفاق افتاده اند. اين فوران آتشفشاني در روز ۱۴ نوامبر سال ۱۹۶۳ اتفاق افتاد و بعد از آن بود كه سورتسي به صورت رسمي متولد شد!
جالب است بدانيد كه اين تولد را ماهيگيراني كه در دور و اطراف اين جزيره روي آب بودهاند به چشم ديدهاند. آنها ميگويند كه ناگهان دود سياه رنگي را ديدهاند كه از دوردستها به هوا رفته است.
افرادي كه براي بررسي اين موضوع به نزديكي اين منطقه رفته بودند، در عوض قايق سوخته و آتش گرفته، با يك جزيره تازه متولد شده روبرو شدند. جزيرهاي كه ۵۰۰ متر طول داشت و ارتفاع آن به بيشتر از ۴۵ متر ميرسيد. بعدها تصميم گرفته شد تا نام اين جزيره از روي نام يكي از افراد اساطيري، جزيره سورتسي گذاشته شود.
جزيره سورتسي بزرگ شد!
كمتر از ۳ هفته بعد از تولد جزيره سورتسي در ايسلند، گروهي از روزنامه نگارهاي فرانسوي به ديدن اين جزيره كه هنوز از آن دود بلند ميشد، رفتند. آنها فقط توانستند ۱۵ دقيقه در آن نقطه دوام بياورند چرا كه يك انفجار مهيب باعث شد تا مجبور به ترك منطقه شوند.
در همين حين هم جزيره شروع به بزرگ و بزرگتر شدن كرد. اين فورانها همچنان ادامه داشت تا اينكه در روز ۵ نوامبر سال ۱۹۶۷ به طور كامل متوقف شد. تا آن زمان جزيره سورتسي به وسعتي معادل ۲.۸۷ كيلومتر مربع رسيده بود. بلندترين نقطه اين جزيره ۱۷۴ متر از سطح دريا ارتفاع داشت.
پوشش گياهي و جانوري جزيره سورتسي
يكي از جذابترين و عجيبترين مواردي كه درباره اين جزيره وجود دارد، محاصره شدن آن با درختان، پرندگان و گياهان است. اولين گياهان در بهار سال ۱۹۶۵ در اين جزيره شروع به رويش كردند. ۲۰ سال بعد ۲۰ گونه جديد از گياهان در اين منطقه رشد كردند. اما فقط نيمي از اين گونهها توانستند در خاك شني اين جزيره كه از نظر مواد مغذي ضعف داشت، دوام بياورند. تا اينكه پرندهها به اين جزيره آمدند و شروع به ساختن لانههايي در آن كردند. فضولات آنها باعث باور شدن خاك شد. همين موضوع باعث شد تا گياهان بيشتري در اين جزيره رشد كنند.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با ديگر جاذبههاي جهانگردي، شهر اسرارآميزي كه با سحر و جادو به وجود آمده! را در مجله گردشگري دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
دور افتاده ترين ميراث جهاني يونسكو و رازهاي پنهانش
شهر اسرارآميزي كه با سحر و جادو به وجود آمده!
درختاني كه بز ميدهند، جاذبه عجيب مراكش
پاركي كه همه چيز از آنجا آغاز شد
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .