كمي دقت و خيره شدن به ميان درياچه كافيست تا متوجه حركات جزيره اسرارآميز ميان آن شويم. اين جزيره هر از چندگاهي تكاني به خودش ميدهد و در ميان آب بركه به گردش ميپردازد.
مي خواهيم شما را به شناختن مكاني اسرارآميز دعوت كنيم كه دست طبيعت ترسيمش كرده است. به درياچه چملي گول در شمال شرقي شهرستان تكاب و ۳ كيلومتري شرق روستاي بدرلو ميرويم. با مجله دلتا به ديدن پديده رمزآلود چَملي گول يا درياچه شناور بياييد.
نامهاي درياچه چملي گول
معروفترين نام اين جزيره شناور، چَملي گول است. اين نام به معناي بركهاي كه در وسط آن جزيرهاي از چمن قرار دارد، ميباشد. چملي گول به چمن متحرك، جزيره شناور و چملي نيز شهرت دارد.
چَملي گول، بينظيرترين پديده ايران
۱۵ كيلومتر كه از شهرستان تكاب فاصله بگيريم و روستاي بدرلو را پشت سر بگذاريم، به منطقه اي ميرسيم كه مربوط به دوره سوم زمينشناسي است. در ميان درهاي عميق و پس از گذر از كنار گلهاي زيبا و درختان سر به فلك كشيده، چملي گول در ميان نيزارهاي بلند ديده ميشود.
درياچهاي كه در يك منطقه باتلاقي قرار گرفته است در ميان نيزارهاي بلند، محصور شده است. اين درياچه در ارتفاع ۲۳۴۰ متري از سطح دريا قرار دارد. عمق آن هنوز به طور دقيق اندازهگيري نشده اما ۸ تا ۱۵ متر تخمين زده ميشود.
داستان جزيره چملي گول چيست؟
پديدهاي كه به تماشاي آن نشستهايم چيزي شبيه به ساير درياچههاي ايران نيست. در كنار لذت بردن از سكوت بيبديل منطقه، آنچه كه در ابتدا نظرمان را به خود جلب ميكند، پوشش سبزي است كه در ميان درياچه قرار دارد.
اين پوشش سبز شبيه به يك نيم قوس كماني است. اين پوشش سبز همانند جزيرهاي در ميان آب ديده ميشود. قطر درياچه ۸۰ متر است.
اين قطعه شناور در زيباترين حالت حدود ۵ تا ۸ متر با كناره درياچه فاصله دارد. اين جزيره در ۴ فصل سال، منظره ديدني خود را حفظ ميكند. همين حركت جزيره باعث شده است تا قطر درياچه به مرور افزايش يابد و قطر قطعه متحرك هم بيشتر شود.
اين جزيره از كجا آمده است؟
كسي درباره اينكه اين پوشش سبز از كجا آمده نظري ندارد. اما خيليها ميدانند كه ريشههاي نيهاي بلندي كه روي اين جزيره قرار دارند، در هم تنيده و قطعه بزرگ و شناوري را بر روي درياچه ايجاد كردهاند. نيهاي اين جزيره، گاه حتي تا ۲ متر هم قد ميكشند.
علت حركات وقت و بي وقتش هم هنوز رازي سر به مهر است. عدهاي ميگويند كه اين جزيره با حركت وضعي زمين به حركت در ميآيد. برخي هم عوامل طبيعي و وزش باد را عامل حركت آن ميدانند.
آغاز و سرانجام درياچه
آب درياچه از اعماق زمين تامين ميگردد. چشمههاي جوشاني كه در عمق درياچه هستند آب را از اعماق زمين به درياچه منتقل ميكنند. در كنار اين چشمهها، چشمههاي ديگري نيز از اطراف به درياچه ميريزد.
آبي كه سرريز و از درياچه خارج ميشود، در كانال كوچكي جريان مييابد. اين آب در گذر از چمنزارهاي اطراف، آنها را سيراب ميكند.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با ديگر جاذبههاي ايرانگردي، پربازديدترين موزه ايران كجاست؟ را در مجله گردشگري دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
جزيرهاي با گنجايش يك خانه و يك درخت!
مارميشو؛ درياچهاي ناشناخته در اروميه
اگر توانايي ارتباط با ارواح را داريد، به اين روستا برويد!
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.