
خيابان سي تير تهران يكي از محلههاي قديمي و اصيل شهر تهران است. اين خيابان از گذشتههاي دور تا به امروز قسمتي جدانشدني از قطبهاي گردشگري كشور بوده است. امروز با سنگفرش شدن خيابان و حضور غرفههاي سيار خياباني بر جاذبههاي آن افزوده شده است. با مجله دلتا همراه شويد تا با هم گشتي كوتاه در خيابان سي تير تهران داشته باشيم.
خيابان سي تير در گذر زمان
خيابان ۳۰ تير در منطقه ۱۲ شهر تهران قرار دارد. در واقع ميتوان گفت حدود ۶۰ درصد از آثار تاريخي تهران كه در فهرست ميراث باستاني به ثبت رسيدهاند واقع در اين منطقه ميباشند. اين خيابان، ۱۵ موزه را در اطراف خود جاي داده است.
- ابتدا اين خيابان مريض خانه نام داشت. گفته ميشود در گذشته بخاطر مريض خانهاي كه در ابتداي آن وجود داشت، نام آن مريض خانه بوده است.
- پس از آن به علت اينكه محل زندگي قوام السلطنه در خيابان ۳۰ تير بود نام او را بر اين خيابان گذاشتند.
- بعد از گذشت چند سال باز هم اسم آن تغيير يافت و اين بار اديان ناميده شد. به اين دليل كه در اين خيابان آثاري از نمادهاي سه دين وجود داشت آن را خيابان اديان ناميدند. اين ۳ آثار از قبيل كليساي انجيلي (پطرس مقدس)، كنيسه حييم و آتشكده زرتشتي فيروز بهرام مي باشند.
- در آخر نيز به علت قيام سي تير نام آن باز تغيير يافت و ۳۰ تير ناميده شد.
ديدنيهاي تاريخي سي تير تهران
خيابان سي تير با بافتي تاريخي، سنگفرشي زيبا و موزهها و بناهاي ارزشمند، يكي از جذابترين خيابانها و جاهاي ديدني تهران است كه در اين قسمت تعدادي از اين جاذبهها را معرفي ميكنيم.
- موزه ملي ايران: موزه ملي ايران با قدمتي حدود ۶۰ سال بزرگ ترين موزه باستانشناسي و تاريخ ايران است. اين موزه در فرهنگ موزهداري ايران به عنوان موزه مادر محسوب ميشود.
- كليساي انجيلي (پطرس مقدس): بناي ساخته شده در دوران قاجار كه ساخت آن با تلفيقي از معماري اروپايي و ايراني انجام شده است.
- كنيسه حييم: اين بنا را اولين كنيسه شهري در ايران ميدانند.
- كافه گل رضائيه: ديوارهاي پوشيده از عكسهاي نويسندگان و شاعران، ميز و صندليهاي چوبي ساده با نور قرمز، بخاري خاموش قديمي، ليوانها و فنجانهاي قديمي و تميز با چيدماني مرتب به اضافه بوي گرم و ملايم قهوه، شما را به دهه ۳۰ يا ۴۰ تهران ميبرد.
- باغ ملي تهران: در كنار موزه ملك، باغ ملي تهران قرار دارد كه بناهاي تاريخي همچون سر در باغ ملي و موزههاي فراواني مانند موزه پست و مخابرات و موزه عبرت را در خود جاي داده است.
كافه و رستورانهاي خيابان سي تير
چندين كافه و رستوران قديمي در نزديكي و داخل اين خيابان وجود دارد، اما آنچه آن را بيش از پيش هيجانانگيز كرده است غذاهاي خياباني است.
با حضور در خيابان سي تير ميتوانيد، از خوردن غذاهاي خياباني لذيذ كه با سبك و سياق متفاوت و بينظيري ارائه مي شوند لذت ببريد. اين غذاهاي خياباني توسط دست فروشان بر روي چرخ ها و فودتراكهايي كه با سليقه مزين شدهاند آماده و با قيمتي ارزان به شما ارائه مي شوند.
در اوايل سال ۹۵ بود كه خيابان سي تير سنگفرش شد. كمي بعد دكههايي نيز در خيابان مستقر شدند و خبر از يك اتفاق تازه در اين مكان دادند. آذرماه همان سال بازار غذاهاي خياباني رسما افتتاح شد. در اين خيابان شاهد صحنههايي زيبا و قشنگ خواهيد بود، از چاي سماوري و چاي آلبالو گرفته تا دوچرخهاي كه تبديل به كافهاي كوچك اما جذاب شده است.
پيشنهاد مطالعه: مطلب تنها گنبد نمكي متقارن جهان در ايران را مطالعه كنيد.
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.