
معبد نيلوفر آبي كه با نام معبد لوتوس نيز شناخته ميشود، توسط معماري ايراني و بهطور كامل از سنگ مرمر سفيد ساخته شده است. شكل ظاهري بنا به گل نيلوفر شباهت دارد كه در كشور هند با عبادت و دين پيوند خورده است. براي آشنايي بيشتر با معبد نيلوفر آبي با مجله دلتا همراه باشيد.
مشرقالاذكار يا معبد نيلوفر آبي هند
معبد لوتوس، يكي از هشت معبد قارهاي در شهر دهلينو پايتخت هندوستان است كه از معروفترين بناهاي مدرن هند بهشمار ميآيد. به معماري اين بنا كه به شكل گل نيلوفر است، جوايز معتبر بينالمللي بسياري تعلق گرفته و مقالات بيشماري در نشريات معتبر جهاني درباره آن نوشتهاند. معبد لوتوس يكي از پربازديدترين ساختمانهاي جهان است.
در اين بنا هر فرد با هر اعتقادي ميتواند در سكوت به تفكر و مناجات بپردازد. انجام مراسم مذهبي و سخنراني در سالن اصلي ممنوع است و اغلب مردم هندوستان از هر مذهب و طايفهاي آن را محترم ميشمارند.
فريبرز صهبا معمار مشرقالاذكار نيلوفر آبي هند
فريبرز صهبا معمار معبد لوتوس، متولد ۱۹۴۸ در مشهد، ايراني مقيم كانادا است. او فارغالتحصيل رشته معماري از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران است كه در طرح اين بناي زيبا از گل نيلوفر آبي الهام گرفته است.
معماري اين معبد جوايز بينالمللي فراواني كسب كرده است. معبد زيباي نيلوفر آبي جايزه انجمن ساختمانهاي بتوني آمريكا، به عنوان ظريفترين ساختمان بتوني جهان را كسب كرده است.
بناي معبد مشرقالاذكار
ساختمان معبد لوتوس شامل ۲۷ گلبرگ است و از بتن سفيد ساخته شده و با سنگ مرمر سفيد پوشيده شده است. هر يك از ۹ طرف ساختمان سه گلبرگ دارد و ۹ درب بزرگ به تالار مركزي باز ميشود و نورگيري اين بنا كه از لابلاي گلبرگهاي لوتوس انجام ميشود و تهويه آن كه با الهام از بادگيرهاي ايراني و به كمك ۹ استخر آب در اطراف بنا انجام ميشود، از ديگر موارد بسيار جالب آن است.
ارتفاع بنا از كف تا بالاي ساختمان ۲۷ متر و قطر ساختمان ۷۰ متر است و در زميني به مساحت ۶۴ هكتار در نزديكي كاخ رياست جمهوري هندوستان قرار دارد.
درون معبد نيلوفر آبي يا لوتوس شهر دهلي كشور هندوستان هيچ تزئيني كه يادآور دين خاصي باشد وجود ندارد و در نهايت سادگي است. معماري بينظير اين معبد زيبا در سال ۱۹۸۶ تكميل شد. اين بنا يكي از جاذبههاي توريستي پايتخت هندوستان است.
تاريخچه اين بناي عظيم
اين بناي عظيم جديدترين مشرق الاذكار بوده كه در جهان ساخته شده است. زمين آن در سال ۱۹۵۳ خريداري شده و ساخت آن در سال ۱۹۸۰ شروع و پس از ۶ سال، در سال ۱۹۸۶ به اتمام رسيده است.
در طي بيش از ۲۰ سالي كه از عمر اين بنا ميگذرد بيش از ۵۰ ميليون نفر از آن ديدن كردهاند. هندوستان با جاذبه هاي معماري ديدني، در زمره برترين هاي جهان است.
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.