
روستاي آبنيك بعد از لالون در مسير گرمابدر واقع است. آبشار يخي آبنيك در انتهاي دره آبنيك، در كنار يك تنگه زيبا قرار دارد. براي ديدن آبشار آبنيك بايد به ۱۲ كيلومتري شمال شرقي فشم، بعد از روستاهاي زايگان و لالان برويد. با مجله دلتا همراه باشيد تا با اين جاذبه گردشگري كه مقصد سفرهاي نيم روزه به اطراف تهران است، آشنا شويد.
روستاي آبنيك
آبنيك روستايي خوش آب و هوا از توابع بخش قصران در شميرانات است. اين روستا با دارا بودن آب و هواي سرد و ييلاقي، حاشيه سرسبز رودخانه كلارود و دامنههاي گسترده كوههاي اطراف، همه ساله بهخصوص در فصول بهار و تابستان پذيراي علاقهمندان به طبيعتگردي و گردشگري از تهران و ساير نقاط كشور است.
آبنيك، داراي چند معدن ذغال سنگ است و عمده فعاليت اقتصادي اهالي منطقه كشاورزي و دامداري است. رودخانه كلارود (كه محليها به آن رودخانه آبنيك ميگويند) در روستاي آبنيك به طول ۷ كيلومتر، يكي از سرشاخههاي رودخانه جاجرود به شمار ميآيد.
ارتفاع روستاي آبنيك ۲۴۰۰ متر از سطح دريا است. جمعيت روستا در تابستان حدود ۱۵۰خانوار است كه در زمستان به كمتر از يكسوم اين مقدار كاهش مييابد.
چشمه و آبشار يخي آبنيك
چشمه آبنيك چشمه معروفي است كه آبي سفيد و گوارا دارد و از قديم به دليل خواص آب اين چشمه، مردمان اطراف آن منطقه، به تنومندي و خوشقامتي معروف بودهاند. آنچنان كه شاهان قاجار در نوشتههاي خود بارها از آن ياد كردهاند.
فاصله روستاي آبنيك تا آبشاريخي، حدود سه ساعت كوهپيمايي است.
علاوه بر آبشار آبنيك، از جاذبههاي گردشگردي و طبيعي ديگر اين منطقه بايد به دشت جانِستان (جانستون) اشاره كرد كه در قسمت شمال آبنيك قرار دارد. كوهنوردان براي فتح قلههاي جانستون و خرسنگ، از اين دشت ميگذرند.
بعد از يك كوهپيمايي دو ساعته از آبادي آبنيك، دشت جانستون مقابل چشمان گردشگران ظاهر ميشود كه چندين چشمه و يك سرچشمه بزرگ دائمي دارد.
آبشار آبنيك محل مناسبي جهت تمرين يخنوردي كوهپيمايان در زمستان است.
پيشنهاد مطالعه: مطلب ايوان ايران، شهري كه غسالخانه ندارد را مطالعه كنيد.
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.