دومين قربانگاه جهان اسلام بعد از منا

۱۹ بازديد
زنجان يكي از مهم‌ترين مراكز گردشگري عاشورايي به‌شمار مي‌رود كه عزاداري آن‌ها شور و حال خاصي دارد و در بين شهرهاي ايران تقريبا بي‌نظير است.
حسينيه اعظم زنجان

آنچه هويت زنجان را از ديگر نواحي ايران متمايز مي‌كند، شيوه منحصربه‌فرد مردمانش در برگزاري آيين مذهبي عاشورا و دهه محرم است. پرشورترين مراسم مذهبي ايران در دهه محرم در حسينيه اعظم زنجان برگزار مي‌شود و بزرگ‌ترين دسته عزاداري عاشوراي حسيني در اين شهر به راه مي‌افتد. اين مراسم در فهرست ميراث معنوي يونسكو نيز به ثبت جهاني رسيده است. با مجله دلتا همراه باشيد تا با هم از حسينيه اعظم، موزه آن و سبك مراسم عاشورايي زنجان ديدن كنيم.

موزه تعزيه حسينيه اعظم

گردشگري زنجان به آيين منحصربه‌فرد عزاداري عاشورايي آن شهرت دارد. تا جايي كه به پايتخت شور و شعور حسيني ملقب شده است. هر ساله افراد زيادي از داخل و حتي خارج از ايران، براي بازديد از اين رويداد مذهبي آييني، خودشان را به زنجان مي‌رسانند. براي افرادي كه در دهه محرم امكان بازديد از آيين عزاداري زنجاني‌ها را ندارند، موزه تعزيه حسينه اعظم، مي‌تواند بخشي از اين آيين را به گردشگران مشتاق بازتاب دهد.

مراسم عاشورا

يوم‌العباس

قدمت حسينيه اعظم زنجان به حدود يك قرن پيش مي‌رسد. اين مكان توسط دو فرد به نام‌هاي حاج ميرزا محمدنقي و حاج ميرزا بابايي وقف شده است. همه ساله روز هشتم محرم دسته عزاداري از محل حسينيه در خيابان فردوسي تا امامزاده سيدابراهيم حركت مي‌كند. در طول مسير حركت، دسته نذورات و احشام به‌صورت زنده و ذبح شده تقديم دسته عزاداران مي‌شود و تعداد اين قرباني‌ها بسيار زياد است، طوري‌كه دومين مقام را بعد از ذبح احشام در منا دارد. روز هشتم محرم در زنجان به يوم‌العباس معروف است. تقريبا همه ساكنين شهر در اين مراسم حضور دارند. افزون بر مردم بومي، از استان‌هاي مختلف و افراد عالي‌رتبه كشوري و لشكري در اين دسته عزاداري مي‌كنند. اين مراسم به يكي از جاذبه‌هاي اصلي گردشگري زنجان تبديل شده است و هر ساله افراد زيادي در تعطيلات محرم به اين شهر سفر مي‌كنند. گفته مي‌شود هر ساله بيشتر از ۵۰۰ هزار نفر در مراسم عاشورايي زنجان شركت مي‌كنند.

يوم العباس

چقدر طول مي‌كشد؟

مراسم يوم‌العباس از پيش از ظهر شروع شده و با پايان اذان مغرب و برگزاري نماز جماعت پايان مي‌پذيرد. تقديم قرباني به هيئت عزاداران معمولا در پايان مراسم و نزديك به غروب آفتاب اتفاق مي‌افتد. اين رويداد مذهبي آداب مخصوص به خود را دارد. ذكر مصيبت‌ها و نوحه‌ها از پيش از مراسم تنظيم مي‌شوند. هر بند ذكر مصيبت را ذاكري مخصوص اجرا مي‌كند. همچنين به‌دليل عظمت رويداد و استقبالي كه از اين مراسم مي‌شود، هر ساله ستاد اسكان مهمانان حسينيه به اسكان گردشگراني تشكيل مي‌شود كه با هدف شركت در اين آيين راهي زنجان مي‌شوند.

پيشنهاد مطالعه: براي خواندن مطالب بيشتر به اولين موزه پارينه‌سنگي در خاورميانه مراجعه كنيد.

دانلود اپليكيشن

با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.