
كربلا شهري زيبا و از مقاصد زائران و گردشگران در كشور عراق است. وجود حرم امام حسين (ع) در اين شهر، قداست و اهميت خاصي به آن بخشيده است. اين شهر در غرب رودخانه فرات و در فاصله ۹۷ كيلومتري بغداد قرار دارد. مساحت كربلا، ۷۹ كيلومتر مربع است و به دو بخش كربلاي قديم و جديد تقسيم ميشود و به لحاظ حمل و نقل و ارتباطي جادههاي گسترده و خط راهآهن دارد. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا درباره جاذبههاي گردشگري آن بيشتر بدانيم.
جاذبههاي تاريخي
كليساي الاقيصر يا قيصر
يكي از آثار تاريخي استان كربلا و از قديميترين كليساهاي عراق است كه قدمتش به قرن پنجم ميلادي بازميگردد. در اين كليسا تعدادي مقبره متعلق به راهبهها و كشيشها وجود دارد و كليسا با ديوارهايي از جنس گِل احاطه شده است. اين ديوارهاي گلي ۱۵ متر ارتفاع دارد و ارتفاع خود كليسا نيز ۱۶ متر و عرض آن ۴ متر است.
قصر شمعون باستاني
اين قصر يكي از قديميترين بناهاي باستاني موجود در استان كربلاست. اين بنا در ۳۰ كيلومتري شهر «شيده شمعون» واقع شده است. از اين قصر فقط تعدادي ستون با ارتفاع ۱۵ متر باقي مانده است.
اين مكان كه به آن «خان النخله» نيز ميگويند، يكي از قديميترين استراحتگاههاي باستاني عراق بهشمار ميرود. اين مكان در فاصله ۱۶ كيلومتري از مركز شهر و در مسير نجف به كربلا واقع شده است. قدمت اين مكان به دوران عثماني بازميگردد.
قلعه الاخيضر
قلعه «اخيضر» كه نام ديگر آن كاخ عباسي است در ۵۰ كيلومتري كربلا واقع شده است. اين قلعه توسط برادرزاده خليفه عباسي، «عيسي بن موسي» بنا شد.
قلعه هندي
قلعه هندي با مساحتي در حدود سه هزار متر و در فاصله ۴ كيلومتري شهر كربلا قرار دارد. اين قلعه ابتدا به دستور آقامحمدخان قاجار و سپس بعد از مرگ او توسط مرحوم سيدعلي طباطبايي براي حفظ امنيت شهر كربلا و زائران ساخته شده بود. در ادامه آصفالدوله هندي نيز در آن حجرهها و مكانهايي براي اسكان و اقامت زائران ساخت و به همين دليل به قلعه هندي معروف شد.
قصر عطشان
اين قصر مربوط به عصر عباسي است و در ۳۰ كيلومتري كربلا واقع شده است. امروزه تنها بخشي از ديوارها و طاقهاي آن باقي مانده و اين بنا حكم اسلحهخانه يا پناهگاه براي زائران را داشته است.
حرم امام حسين (ع)
حرم امام سوم شيعيان و حضرت عباس واقع در كربلا از بزرگترين جاذبههاي مذهبي در بين مسلمانان و بالاخص شيعيان است كه هر ساله زوار بسياري را در ماههاي محرم و صفر به كربلا ميكشاند.
پيادهروي و برگزاري مراسم اربعين حسيني هرساله در اين شهر جلوه خاصي از گردهمايي شيعيان و دوستداران امام حسين (ع) است.
منطقه بينالحرمين
به اين منطقه بينالمشهدين نيز گفته ميشود و حدفاصل بين حرم امام حسين (ع) و حضرت عباس است كه محل برگزاري رسومات ديني و مكان استراحگاه زوار نيز بهشمار ميرود.
پيشنهاد مطالعه: براي خواندن مطالب بيشتر به اولين موزه پارينهسنگي خاورميانه در كرمانشاه مراجعه كنيد.
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.
آموزش شمع سازی از صفر تا صد با 10 درس رایگان
به عنوان فردی که تجربه ساخت شمع را دارم، اغلب این سوال از من پرسیده می شود که چطور شمع درست می کنی؟ اکثر افراد از شنیدن این که فرایند شمع سازی چیزی بیشتر از ذوب کردن موم، افزودن عطر و رنگ و سپس ریختن آن در ظرفی فتیله دار است، شگفت زده می شوند. با این اوصاف، این کار چیزی بیشتر از هنر و در واقع یک علم است. مثل هر علمی، شما باید تحقیق و مدام آزمایش کنید تا به نتیجه درست برسید. البته چنین آزمون و خطایی زمان بر و پر هزینه خواهد بود.ساختن شمع را چه برای هدیه دادن و چه برای خودتان یا فروش انجام می دهید، توصیه می شود که آن را جدی بگیرید. شما نمی توانید یک شمع کامل را یک روزه بسازید. در واقع، ممکن است چند ماه طول بکشد تا به رمز و راز ساخت یک شمع خوش بو و خوش ساخت دست پیدا کنید. این مقاله به شما نمی گوید که چه طور یک شمع بسازید، بلکه اصول این کار را آموزش می دهد. لیست کامل روغن های گیاهی
در واقع این مقاله روی سه اصل تاکید دارد:
1-تحقیق کردن
2- تهیه مواد لازم در مقادیر کم
3- تست همه شمع ها و یادداشت برداری