قلعه آدم‌خوار در اردبيل

۲۳ بازديد
هر آنچه كه دور از دسترس آدمي است و قابل لمس نبوده براي ما عجيب و شگفت‌آور است؛ كشور ما نيز عجايب كمي ندارد. يكي از اين عجايب با نام قلعه آدم‌خوار شناخته مي‌شود.
قلعه آدم خوار

در كشوري زندگي مي‌كنيم كه بي‌شك پر از جاذبه‌هاي طبيعي و غير طبيعي بسياري است. هر چقدر كه مي‌توانيم از ديدن جاذبه‌هاي فوق‌العاده آن لذت ببريم، همان‌قدر مي‌توانيم از ديدن و يا حتي شنيدن سرگذشت و داستان برخي از آثار و جاذبه‌هاي كشورمان كه كم هم نيستند تعجب كنيم و به حيرت فرو برويم. قلعه آدم خوار اردبيل يا بويني يوغون نيز از دسته همان جاذبه‌هايي است كه موجب تعجب و حيرت ما مي‌گردند. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.

قلعه آدم خوار

آيا اين قلعه واقعا آدم‌خوار است؟

قلعه آدم خوار يكي ديگر از دست ساخته‌هاي متروك مانده بشر است كه محلي براي قصه‌پردازي‌هاي محليان شده است. آن‌ها هم انتقال‌دهنده داستان‌هاي سينه به سينه نقل شده اجدادشان هستند. صورت مسئله اين است، مي‌گويند قرن‌ها پيش مردماني كه به روستاي كورعباسلو در استان اردبيل مي‌رفته‌اند، پس از بازديد از قلعه باستاني بويني يوغون به‌صورت كاملاً مرموز و اسرارگونه‌اي ناپديد مي‌شده‌اند.

چون معلوم نبود كه چه بر سر اين افراد آمده است. محليان مي‌گفتند گويي اين قلعه آن‌ها را بلعيده! با ادامه داشتن اين روند، كم‌كم اين دژ در ميان اهالي روستا به قلعه آدم خوار مشهور شد و داستان‌هاي بي‌شمار و بسيار زيادي درباره آن دهان به دهان در ميان مردم محلي پيچيد.

قلعه بويني يوغون

راز اين قلعه چيست؟

البته امروز معماي اين قلعه مخوف را پژوهشگران به‌نوعي حل نموده‌اند. اما بايد اين را بگوييم كه مردم در آن زمان حق داشته‌اند كه اين قلعه را آدم‌خوار بنامند زيرا هر بار كه بازديد‌كننده‌اي قصد رفتن به سوي ديوارهاي مرتفعش را مي‌كرد، ديگر به هيچ عنوان بازنمي‌گشت.

به همين خاطر نيز بازديد كننده‌ها از هر سمت و سويي كه به اين قلعه مي‌رفتند، ديگر برنمي‌گشتند و به‌نوعي گمشده تلقي مي‌شدند. اما بياييد تا كمي درباره اين قلعه بدانيم. گردن كلفت يا همان بويون يوغون روي قطعات عظيم سنگي درست شده و بسيار محكم است.

امروزه با ساماندهي قلعه و همچنين بررسي معماري عجيب آن، علت اينكه مردم اين منطقه به آن نگاهي خرافات‌گونه داشته‌اند، مشخص شده است. همين ديوارهاي ۳۰۰ متري، قلعه را از دو طرف غيرقابل نفوذ كرده بودند و به همين صورت دسترسي به آن غيرممكن بوده است. به همين علت افرادي كه به اين قلعه مي‌رفتند يا از سوي ديگري راهي مي‌شدند و يا در اين مكان گم شده و ديگر راهي براي خروج پيدا نمي‌كردند و در همان‌جا مي‌مردند.

قلعه گردن كلفت

ارزش تاريخي قلعه آدم خوار

ارزش اين قلعه تنها به آدم‌خوار بودنش نيست بلكه در بويني يوغون، نشانه‌هايي از تمدن ۴۵۰۰ ساله و آثاري پيش از عصر اشكاني و دوران اسلامي وجود دارد.

اولين ساكنان اين قلعه مخوف به دليل اينكه در ارتفاعات سرد سكونت داشته‌اند، براي دستيابي راحت به آب، حوضچه‌‌هاي سنگي را در بالاي قلعه ساخته‌‌اند. حوضچه‌هايي كه باز گرفتار باورهاي خرافي در بين اهالي اين روستا شده‌اند. از آنجايي كه استخرهاي سنگي فرصتي براي ذخيره‌‌سازي آب برف و باران فراهم مي‌كرد، همين موجب مي‌شد تا خانوارهاي مختلف و زيادي به مرور زمان، به اين منطقه جذب شوند.

اردبيل

پيشنهاد مطالعه: براي خواندن مطالب بيشتر، سازه‌هاي آبي شوشتر، سازه مهندسي بي‌نظير را بخوانيد.

دانلود اپليكيشن

با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.