
اسم سيرجان را كه شنيدهايد. سيرجان شهري در جنوب غربي كرمان است كه جاذبههاي بسيار زيادي دارد اما در بين تمام آن ها، يك باغي وجود دارد كه از درختانش به جاي ميوه سنگ آويزان است. باغ سنگي سيرجان را شخصي به اين شكل درآورده است كه اكنون ديگر در قيد حيات نيست اما داستان جالبي براي ساخت آن دارد. اطراف اين باغ كه بيابان است، حس دلهرهآوري به آن داده كه به عجيب بودن آن كمك كرده است. اين باغ را فردي به نام درويش خان اسفنديارپور ساخته كه روايات مختلفي در مورد او وجود دارد. در ادامه به داستان پشت پرده باغ سنگي سيرجان ميپردازيم. با ما در مجله دلتا همراه شويد.
باغ سنگي سيرجان
آويزان كردن هر سنگ و احداث هر يك از درختان طي سالهاي طولاني انجام شده است و براي شخصي به نام درويش خان از معناي خاصي برخوردار بودند. درويش خان اسفنديار پور، شخصي ناشنوا و لال بود كه در اطراف اين منطقه، زمينهايي براي كشاورزي داشت. هرگاه در زندگي درويش خان اتفاقي روي ميداد، يك سنگ و درخت جديد بنا ميكرد؛ بهعنوان مثال سنگي را كه شبيه به سر تراشيده انسان است، بهمناسبت سربازي رفتن پسرش بر درخت آويخت يا سنگهايي كه بهمناسبت مرگ دوستان و عزيزانش آويزان شدهاند و او بهجاي سنگ مزار، هر روز به آنها سرميزد.
داستان به وجود آمدن باغ سنگي سيرجان
در سال ۱۳۴۰، به خاطر اصلاحات ارضي، درويش خان اسفنديار تمام زمينهايش را از دست داد و اين مسئله او را بسيار ناراحت و نااميد كرد. پس از گذشت چند سال، او كه هنوز به خاطر از دست دادن زمينهايش ناراحت بود تصميم گرفت كه اقدامي كند كه نشانه اين ناراحتي باشد.
او يك روز صبح اين ايده به ذهنش رسيد كه از درختان خشك شده اش سنگ آويزان كند.
درويش خان اسفنديار شروع به حفر كردن چالههايي در زمين خشك كرد. او درختان خشكيده را در اين چالهها به وسعت زيادي كاشت و اين كار را ادامه داد. زماني كه كاشت اين درختان خشكيده تمام شد، شروع به آويزان كردن سنگهايي از شاخههاي درختان كرد. در نهايت وسعت اين باغ سنگي به ۱۰۰۰ متر رسيد و ۱۸۰ درختي كه در آن كاشته شده بودند و سنگهايي كه مانند ميوه از آن آويزان بود، حس غريب و گاهي هولناكي را به اين باغ داده بود.
ميگويند كه درويش خان، از اين كار بسيار راضي و خشنود شده بود و حس ميكرد كه نشانه ناراحتي و اعتراضش، به باغي منجر شده است كه هرگز از بين نميرود. خانواده او ميگويند كه شايد به دليل آن كه نميتوانسته صحبت كنيد، اين نوع اعتراض به ذهنش رسيده است.
راه هاي دسترسي
در جاده سيرجان به سمت بافت بعد از آن كه چيزي حدود ۳۰ كيلومتر را گذرانديد و از بلورد، حيدرآباد و مياندوآب عبور كرديد ميتوانيد تابلوي باغ سنگي سيرجان را مشاهده نماييد. با ديدن اين تابلو بايه به جاده اي فرعي بپيچيد كه خاكي است.
سپس بعد از ۴ كيلومتر رانندگي ميتوانيد باغ عجيب سنگي را ببينيد كه براي ورود شما آماده است.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند سفر به روستاي نفرين شده كه اهالي آن كوتوله شدهاند!
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.