
خانه موزه دكتر معين كه با نام خانه فرهنگ ساز و ادب نيز شناخته ميشود، اولين مركز تخصصي ادبيات، موسيقي و خوشنويسي كشور است. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا با موزه دكتر معين در تهران آشنا شويد.
موزه دكتر معين در تهران
خانه موزه دكتر معين در سال ۱۳۸۳ توسط شهرداري تهران مرمت و بازسازي و درب آن به روي علاقهمندان باز شد. از اين خانه محلي براي برگزاري نشستها و كلاسهاي ادبي استفاده و هنري استفاده ميشود. در آن آثار و وسايلي از استاد معين و اميرجاهد به نمايش گذاشته شده است.
دكتر محمد معين، مولف و مصحح فرهنگ فارسي معين، برهان قاطع و دهخدا است. وي را ميتوان وارث واژهها و پدر لغتنامه ايران بعد از دهخدا دانست. دكتر معين همچنين اولين فارغالتحصيل در مقطع دكتري غيرپزشكي در رشته ادبيات و زبان پارسي در ايران است. خانه اين استاد گرانقدر در جوار خانه محمد علي امير جاهد، موسيقيدان، تصنيفساز نامي دوره مشروطه، خالق تصنيفهايي چون «در ملك ايران»، «هزاردستان به چمن» و رئيس اولين هنرستان شبانهروزي موسيقي كشور قرار دارد. استاد امير جاهد همچنين پدر همسر دكتر معين بود.
خانه استاد معين و اميرجاهد در منطقه ۱۴ شهرداري تهران، خيابان پيروزي و در محله قديمي چهارصد دستگاه واقع است و يكي از جاهاي ديدني تهران به شمار ميرود. اين دو خانه در طول سالهاي زندگي اين دو فرهيخته محل رفت و آمد بزرگان موسيقي و ادبيات بوده است و بهعنوان خانه فرهنگ ساز و ادب شناخته ميشود.
كاربري فعلي خانه دكتر معين
در حال حاضر خانه استاد معين بهعنوان خانه موزه دكتر معين و اميرجاهد و مركز موسيقي و ادبيات فعاليت ميكند. طبقه همكف خانه بيشتر به امور اداري موزه اختصاص دارد و كلاسهاي موسيقي در اين طبقه و طبقه زيرزمين تشكيل ميشود. در طبقه دوم خانه نيز كتابخانه و دفتر كار دكتر بههمراه ميز كار و كتابهاي ايشان واقع است.
در خانهموزه معين انواع سازها، تابلوهاي شعر و خوشنويسي، تابلوهاي استادان موسيقي و ادبيات و زندگينامه اين هنرمندان از جمله خود استاد اميرجاهد و دكتر معين، لوازم شخصي استاد معين مانند كارت عروسي، كارتهاي شناسايي، دانشنامهها، مدارك تحصيلي، جايزهها و نشانهاي مهم بينالمللي، كتابها، دستنوشتهها و يادداشتهاي ايشان براي نگارش لغتنامه در معرض نمايش قرار دارد.
مسير دسترسي خانه دكتر معين
دسترسي به خانه دكتر معين از طريق ايستگاه ابن سينا در خط شماره چهار مترو امكانپذير است. از اين ايستگاه تا رسيدن به اين خانه حدود ۱۰ تا ۱۵ دقيقه پيادهروي در پيش داريد.
همچنين ميتوانيد از طريق اتوبان امام علي (ع) و سپس خيابان بسطامي ميتوانيد خودتان را به اين مكان برسانيد.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند اين آبشار شما را به سنگ تبديل ميكند