
در اين مطلب از مجله دلتا شما را با طاق شيرين و فرهاد در ايلام كه نمادي از عشق و دلدادگي است آشنا خواهيم كرد. در ادامه همراه ما باشيد.
طاق شيرين و فرهاد در ايلام
استان ايلام در غرب كشور ايران قرار دارد. اين استان در گذشته رونق زيادي داشته و به علت وجود مراكز مهم فرهنگي بسيار مورد توجه بوده است. اين استان آثار تاريخي زيادي دارد كه از ميان آنها ميتوان به طاق شيرين و فرهاد اشاره كرد.
اين اثر ملي و تاريخي به جاي مانده از دوره ساسانيان است. اين بنا در تنگ كوشك واقع در روستاي چهل زرعي، بخش زرنه در شهرستان ايوان قرار گرفته است. اين بنا از لحاظ موقعيت جغرافيايي در دامنه شرقي ارتفاعات صخرهاي و در مسير عشاير كوچنشين به علت قرار گرفتن در منطقه گرمسيري قرار دارد.
محليها ميگويند در موقع گذر شيرين و فرهاد از ايوان در استان ايلام، فرهاد در كمتر از يك نيمه روز براي آسايش شيرين مبادرت به ساخت بنايي ميكند كه طاق شيرين و فرهاد ناميده ميشود، به همين دليل اكثر مردم محل، به خصوص ريشسفيدان اين بنا را با نام طاق شيرين ميخوانند.
اين بنا بنايي است كه در ساخت آن از سنگهاي حجيم و بزرگ حجاري شده استفاده شده كه به صورت خشكه چين بكار رفته است. ورودي بنا در سمت شرق و رو به رودخانه واقع شده است، پشت بام پلكاني و سبك معماري منحصر به فرد بنا و جاذبههاي طبيعي تنگه از ويژگيهاي آن محسوب ميشود.
جنس صخرههاي اين منطقه از جنس سنگهاي لاشهاي است و فرسايش اين صخرهها در اين مكان موجب شده كه بناي طاق شيرين و فرهاد هميشه در خطر مدفون شدن قرار بگيرد.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند معرفي دره چاهكوه پديدهاي شگفتانگيز در قشم .