ساحل مكسر، تنديس باشكوه طبيعت جنوب

۲۱ بازديد
ساحل مكسر در بندر مقام، حاصل ميليون‌ها سال فرسايش طبيعت است. تلاقي كوهستان با دريا و سال‌ها نفوذ آب ميان شيارهاي كوه‌، تنديس‌هايي زيبا آفريده‌اند.
ساحل مكسر در هرمزگان

يكي از برجسته‌ترين ويژگي‌هاي استان هرمزگان، برخورداري هم‌زمان از بافت كوهستاني و دريا است. ساحل مكسر بارزترين نمونه‌هاي اين تلاقي را باصخره‌هاي شكل گرفته از رد آب دارد. نفوذ آب طي ساليان دراز به منافذ كوه، ساحل مكسر را به‌شكل امروزي آن پديد آورده است. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا با ساحل مكسر در هرمزگان آشنا شويد.

استان هرمزگان در پنج رده نخست مقاصد گردشگري ايران قرار دارد. ۹۵ درصد از سفرهاي دريايي كشور، در اين استان رخ مي‌دهند. با اين وجود، همچنان تعداد سواحل بكر و ديدني با قابليت گردشگري بالا در كرانه خليج‌فارس بسيار زياد هستند. ساحل مكسر به‌تازگي مورد استقبال بالا در جذب گردشگران قرار گرفته است كه با وجود ظرفيت‌هاي طبيعي و جذاب اين ساحل و اطراف آن، دور از انتظار نيست.

ساحل مكسر در هرمزگان

اين ساحل در كرانه ساحلي خليج ‌فارس و استان هرمزگان واقع شده است. اين سواحل صخره‌اي، در حدفاصل شهر پارسيان تا بندر مقام و در چند كيلومتري شهر بندر مقام، قرار دارند. بندر مقام از توابع بخش شيبكوه و در شهرستان بندر لنگه است. بندر لنگه در گذشته به نام بندر مرواريد شهرت داشت؛ زيرا مركز عمده صيد مرواريد بود و امروزه پررونق‌ترين شهر ساحلي ايران است.

مكسر كلمه‌اي عربي و به معني شكسته و خرد شده است. ساكنان ساحل مكسر در گذشته قبايل عرب‌زبان بودند؛ به همين دليل بسياري از اسامي و مناطق در ناحيه نام‌هايي عربي دارند.

چگونه به ساحل مكسر برويم؟

راه‌هاي دسترسي به ساحل مكسر متفاوت هستند. بسته به اينكه در سفرتان براي بازديد از چه مناطقي در هرمزگان برنامه‌ريزي كرده باشيد، مي‌توانيد از دو مسير متفاوت به بندر مقام و ساحل مكسر برسيد. يك راه رسيدن به مقام از طريق شهر بندر لنگه است. چنانچه قصد سفر به مركز هرمزگان را داريد، مي‌توانيد از بندر عباس پس از طي مسير ۱۸۰ كيلومتري، به بندر لنگه برويد و با ادامه دادن مسير در جهت غرب و به فاصله ۱۸۷ كيلومتر ديگر به بندر مقام خواهيد برسيد.

راه دوم از طريق استان‌هاي فارس و بوشهر و گذشتن از شهر عسلويه است. در اين مسير از بندر عسلويه در جهت جنوب شرقي پس از طي مسافت ۶۰ كيلومتري به شهر پارسيان مي‌رسيد و در ادامه مسير و حدود ۶۰ كيلومتر ديگر، با گذشتن از روستاهاي «زيارت» و «مغدان»،  وارد بندر مقام مي‌شويد. ساحل مكسر در انتهاي اين جاده چشم‌نواز و ۱۰ كيلومتر مانده به بندر مقام واقع شده است. جاده بين بندر مقام و شهر پارسيان، جاده مقام-بستانو نام دارد و بسيار زيبا و ديدني است.

پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت مي‌كنيم به مطالعه مطلب ارزشمند تنگه لي‌لي، معناي واقعي بهشت در لرستان.

دانلود اپليكيشن

با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.