
شهر زير زميني 18 طبقه در تركيه
كاپادوسيه بخش باستاني و پهناوري است كه امروز در تركيه مركزي قرار گرفته و به دليل ارزشهاي تاريخي و باستاني، توريستيترين بخش استان نوشهير تركيه كنوني را دربرميگيرد. در اين نوشتار از مجله دلتا به شگفت آورترين بخش سرزمين كاپادوكيه يا كاپادوسيه، شهر زيرزميني با نام درينكويو پرداختهايم. با ما همراه باشيد.
ويژگي هاي شهر زير زميني تركيه درنيكويو
شهر زيرزميني درنيكويو آثار به جا مانده از دوران امپراطوري مادها است كه با عمق حدود 85 متر در استان نوشهير تركيه واقع است. ناگفته نماند تقريباً بيست هزار نفر در اين شهر زيرزميني به همراه منابع غذايي و دام قابليت سكونت دارند. در اين شهر آثار و نشانههايي از آيين زرتشت، كهنترين دين جهان، با نمادهايي از اهورا مزدا، زرتشت، فروهر و اسبهاي پارسي كشف شده است.
اين شهر زيرزميني توسط ايرانيان باستان ساخته شده و 8 طبقه دارد. سنگهاي سنگين و بزرگي با اندازههاي سنگ آسياب در چهارمين طبقه اين شهرزيرزميني وجود دارند، كه با اين سنگها براي جلوگيري از حمله و نفوذ دشمن از پايين راههاي ورودي را ميبستند. نقطه ضعف سيستم دفاعي در اين شهر اين بوده كه مهاجمين با ريختن سمهاي كشنده در هواكشها ميتوانستند ساكنان شهر را از بين ببرند.
در هر طبقه پلههاي تودرتو، اتاقهايي با آشپزخانه و محل بزرگي براي نگاهداري شراب و مواد غذايي و تونلها وهواكشهايي وجود كه به بيرون راه دارند و طوري ساخته شدهاند كه در اعماق اين شهر زيرزميني هوا جريان دارد و هيچگاه كمبود اكسيژن احساس نميشود.
چرا ايرانيان باستان شهري در ژرفاي 85 متري زمين ساخته اند ؟
پيروان اهورا مزدا از ترس تهاجم اقوام وحشي، موجوداتي فرا زميني، رويدادهاي سخت طبيعي از جمله زمستاني سخت، به ساختن اين شهر زيرزميني اقدام كرده اند. قوم مايا قومي باهوش در دوران باستان بودند كه نبوغ و هوش ويژهاي در رياضيات و نجوم داشتند اما به يكباره از بين ميروند علت از بين رفتنشان را موجوداتي ميدانند كه شباهتي به انسانها ندارند. بنابراين ايرانيان باستان اقدام به ساخت اين شهر زير زميني كردند.
در سال 1969 اين شهر زيرزميني فوقالعاده ديدني مورد توجه بازديدكنندگان قرار گرفت و اكنون حدوداً نيمي از آن براي توريستها قابل ديدن است.
پيشنهاد مطالعه : براي مطالعه بيشتر نوشتار “شهرهاي گمشده زير آب” را بخوانيد.