
جزيره سنتينل
جزيره سنتينل شمالي يكي از جزاير آندامان در خليج بنگال است. جمعي از مردمان بومي، مشهور به سنتينليها در اين جزيره زندگي ميكنند. سنتينليها از هر گونه رابطه با مردمان ديگر دوري كرده و با دنياي مدرن ارتباطي نداشتهاند. بدين ترتيب دولت هندوستان كل جزيره را كه تقريبا به ميزان جزيره لاوان است و آبهاي اطراف آن تا سه مايل از جزيره را منطقه ممنوعه اعلام نموده است. با اين نوشتار از مجله دلتا همراه باشيد.
جزيره سنتينل كجاست؟
در هندوستان حدود ۱۲۰۰ جزيره وجود دارد. اين جزيرهها، به دليل دارا بودن صخرههاي زيبا، سواحل مرجاني، كوههاي آتشفشاني و طبيعت ديدني توريستهاي زيادي را به خود جذب ميكنند.
زباني كه آنها با هم صحبت ميكنند شباهتي به زبانهاي ساكنين جزاير اطراف ندارد و ميتوان گفت كه آنها جز قديميترين قبايلياند كه تا به حال مشاهده شده است. از شيوه زندگي ساكنين آن اطلاعاتي در دسترس نيست و ادعايي مبني بر آدمخوار بودن اهالي جزيره وجود دارد.
واكنش دولت هندوستان در رابطه با جزيره سنتينل
دولت هندوستان بارها تلاش نمود تا با مردم اين جزيره ارتباط برقرار كند ولي با حساسيت و واكنش بيش از حد آنها روبرو شد. بنابراين، دولت هندوستان اعلام كرد هيچ كس به منظور ماهيگيري و گردشگري حق نزديك شدن بيش از ۳ مايل به اين جزيره را ندارد. زيرا ساكنين اين جزيره تمايلي به خوشامدگويي به توريستها ندارند و اغلب كساني كه به اين جزيره پا گذاشتهاند، زنداني يا كشته شدهاند. دليل ديگر منع دولت هندوستان، اين است كه بدن افراد اين قبيله در برابر انواع بيماري، ايمن نيست و ممكن است مردم آن به بيماريهاي خطرناكي دچار شوند.
“جزيره سنتينل” معروف به باغ وحش انساني
طي سالهاي متمادي، افراد زيادي براي برقراري ارتباط و دوستي با افراد ساكن در اين جزيره و دعوت آنها به اديان مختلف وارد جزيره سنتينل شدند ولي با استقبالي نظير انسانهاي اوليه روبرو شدند. به همين دليل، اين جزيره به باغ وحش انساني مشهور گشته است.
اولين ارتباط صلحآميز با مردم “جزيره سنتينل”
يكي از مديران مركز مطالعات انسانشناسي هند به نام پانديت در سال ۱۹۹۱ توانست اولين ارتباط صلحآميز را با سنتينليها برقرار كند كه ۶ سال بعد اين ارتباط قطع شد.
پيشنهاد مطالعه : براي مطالعه بيشتر نوشتار “آيا قبايل آدمخوار هنوز هم وجود دارند؟” را بخوانيد.