چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹ ۱۳:۱۹ ۳۸ بازديد
سوپ جو از سوپهايي است كه در فصل پاييز و زمستان از غذاهاي ضروري محسوب ميشود و در سفرههاي ايراني حضور پررنگتري دارد.

سوپ جو قرمز به سبك رستوراني را به راحتي ميتوانيد در منزل تهيه كنيد؛ به شرط اينكه راز لعاب انداختن سوپ جو را بدانيد مثلا علاوه بر مواد مرسوم مقداري رشته به اين سوپ اضافه كنيد. مجله دلتا با آموزش فوت و فن پخت و طرز تهيه سوپ جو قرمز به روز شده است. با ما همراه باشيد.
مواد لازم
- جو پوست كنده ۱ پيمانه
- پياز ۱ عدد
- روغن ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري
- هويج ۲ عدد
- نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار كافي
- سينه مرغ كوچك ۱ عدد
- جعفري خرد شده ۴ قاشق غذاخوري
- رب گوجه فرنگي ۳ قاشق غذاخوري
- آبليمو به دلخواه
- زرشك دلخواه
طرز تهيه سوپ جو قرمز
- يك پيمانه جو را از قبل خيس كنيد و بگذاريد چند ساعت در آب بماند. سپس آن را خوب بپزيد تا لعاب بيندازد.
- يك عدد پياز را به صورت نگيني خرد كنيد و در قابلمه با مقداري روغن تفت دهيد.
- دو عدد هويج را نگيني كنيد. وقتي پياز شفاف شد هويج را به آن اضافه كنيد و چند دقيقه ديگر به تفت آن ادامه دهيد.
- زردچوبه و فلفل را اضافه و مخلوط كنيد.
- سينه مرغ را جداگانه نيمپز كرده، سپس آن را ريشريش كنيد و با پياز و هويج تفت دهيد تا مرغ كمي سرخ شود.
- جو پخته شده را همراه با ۵ پيمانه آب به قابلمه اضافه كنيد و بگذاريد آب به جوش بيايد. سپس يك مشت رشته سوپ اضافه كنيد. ميتوانيد رب و نمك و جعفري خرد شده را در همين مرحله اضافه كنيد و بگذاريد سوپ جا بيفتد.
- روش ديگر اين است كه براي رنگ بهتر سوپ، رب را در نيم ساعت آخر با كمي روغن تفت بدهيد. به آن يك پيمانه آب اضافه كنيد و بگذاريد غل بخورد. سپس رب را همراه با جعفري خرد شده و نمك (و مقداري زرشك در صورت تمايل) به سوپ اضافه كنيد.
- موقع سرو كمي آبليمو به سوپ جو اضافه كنيد و آن را داخل كاسههاي مورد نظر بكشيد.
نكات پخت سوپ جو
- در تهيه سوپ جو ميتوانيد طبق دستور گفته شده از سينه مرغ يا بال و گردن مرغ استفاده كنيد.
- در اين دستور ميتوانيد به جاي آب از آب مرغ استفاده كنيد.
- حتما از جو پوستكنده استفاده كنيد كه هم از جو پرك خوشمزهتر بوده و هم بافت بهتري به سوپ ميدهد.
- هميشه جو را چند ساعت قبل از مصرف خيس كنيد و جداگانه بپزيد چون پخت جو نياز به زمان زيادي دارد.
- براي لعاب دادن به سوپ مقدار جو را زياد نكنيد چون باعث ميشود سوپ غليظ و سنگين شود. به جاي آن، در ابتداي پخت سوپ به آن مقداري رشته سوپ (ورميشل) اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع سوپ “طرز تهيه سوپ حريره” را مطالعه كنيد.