چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹ ۱۳:۲۵ ۴۵ بازديد
دلمه كلم از انواع غذاهاي ايراني خوشمزه و پرطرفدار و از گزينههاي بيچون و چراي سرو در مهمانيها و مجالس است.

دلمه كلم برگ يكي از انواع دلمههاي پر طرفدار و خوشمزه ايراني است كه علاوه بر اينكه ميتواند به عنوان يك غذاي كامل سرو شود، بهعنوان يك پيش غذاي مجلسي نيز كاربرد ويژهاي دارد. طرز تهيه دلمه كلم برگ يا كلم شكمپر را همينجا در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
- پياز خرد شده ۱ عدد بزرگ
- سير ۳ حبه
- رب گوجهفرنگي ۲ قاشق غذاخوري
- گوجه فرنگي خرد شده ۱ عدد
- سركه بالزاميك ۲ قاشق غذاخوري
- شكر قهوهاي ۱ قاشق غذاخوري
- پودر آويشن ۲ قاشق چايخوري
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
- برگ كلم ۱۵ عدد
- گوشت چرخكرده ۲۰۰ گرم
- برنج يكچهارم فنجان
- پودر نان تست يكچهارم فنجان
- جعفري تازه خرد شده ۲ قاشق غذاخوري
طرز تهيه دلمه كلم
- براي تهيه دلمه كلم يا كلم شكمپر به مقداري پودر نان نياز داريد. اگر پودر نان آماده نداريد، بايد نان تست را در فر سوخاري كنيد و وقتي كه خوب خشك شد، در غذاساز ريخته و پودر كنيد.
- در قابلمهاي كه ميخواهيد كلم شكمپر را بار بگذاريد، پياز را با كمي روغن سرخ كنيد. وقتي رنگ پياز تغيير كرد نيمي از آن را براي گوشت كنار بگذاريد و نيمه ديگر را با سير، پودر آويشن، نمك و فلفل شكر قهوهاي و سركه بالزاميك به مواد اضافه كنيد. سپس رب گوجه و گوجه فرنگي خرد شده را هم با مواد سرخ كنيد. در صورت لزوم كمي آب روي مواد بريزيد و براي جوشيدن به آنها ۱۰ دقيقه زمان دهيد.
- وقتي پودر نان و سس غذا آماده شد، در يك قابلمه مناسب آب را به جوش بياوريد و برگهاي كلم را در آن بريزيد. بعد از حدود يك دقيقه جوشيدن، برگها كمي نرم ميشوند. برگهاي كلم را از آب بيرون بياوريد و بدون آنكه به هم بچسبند روي يك سيني بزرگ پهن كنيد.
- پياز سرخ شده را در يك تابه بريزيد و گوشت را با آن تفت دهيد. نمك و فلفل سياه را اضافه كنيد. سپس يك فنجان از سس را روي اين مواد بريزيد و باقي سس را كنار بگذاريد. نصف فنجان آب ديگر به اين تركيب اضافه كرده و برنج و خرده نان را روي مواد بريزيد و هم بزنيد. سپس در قابلمه را براي پنج دقيقه ببنديد تا برنج نيم پز شود.
- يك ملاقه از سس باقي مانده را كف تابه مناسب پخت كلم شكمپر بريزيد. حالا برگهاي بزرگ كلم را با چاقو به شكل مثلثي برش بزنيد و در قسمت پهن برگ، دو قاشق از مواد آماده شده را پهن كنيد. سپس كلم را لوله كنيد و در ظرف پخت قرار دهيد. رولهاي كلم را به همين شيوه آماده كنيد و با ملاقه روي آنها مقداري سس بريزيد.
- حدود يك ساعت تابه را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا كلمهاي شكمپر خوب بپزند.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با پخت انواع دلمه “دلمه شكم پر با گوشت و پنير” را مطالعه كنيد.