
تالاب ليپار كه به تالاب صورتي نيز معروف است، يكي از جاذبههاي منحصربهفرد طبيعي كرانه درياي عمان است، كه فقط چهار نمونه مشابه از آن در جهان وجود دارد.جذر و مد قرمز در چابهار، از جمله ديدنيهاي سواحل جنوبي استان سيستان و بلوچستان است كه افراد زيادي را براي بازديد به سوي خود جذب ميكند. اوج زيبايي اين پديده در دره ليپار قابل مشاهده است، جايي كه به آن تالاب صورتي ميگويند. اگر رنگ قرمز اين پديده و شگفتيهاي عملي آن برايتان سوال است در ادامه اين مطلب با مجله دلتا همراه باشيد.
دليل صورتي بودن تالاب ليپار
تالاب صورتي ليپار تالابي محصور بين دو كوه است كه رنگ متفاوت و نيز طبيعتي مثال زدني دارد. وجود پلانكتونهاي گياهي زياد در منطقه (حدود ۹۰ درصد) و فراواني مواد آلي و معدني كه از طريق رودخانههاي متصل به خليج به اين حوزه هدايت ميشوند، باعث افزايش زياد توليد بيولوژيكي در بعضي از فصول سال شده است. اين عوامل به همراه جريانات دريايي حاصل از طوفانهاي مونسون (طوفاني است كه هر سال از خرداد ماه تا مهر ماه در هندوستان و هندوچين جريان دارد و از ويژگيهاي منحصربهفرد حوزهي اقيانوسي درياي عمان است) موجب افزايش بيش از حد تعداد پلانكتونهاي گياهي در ماههاي بعد از فصل مونسون (كه از اواسط خرداد شروع تا اواسط شهريور ادامه خواهد داشت) ميشود و اين تعداد در آذرماه به حداكثر ميزان خود ميرسد.
بافت طبيعت و گونه هاي جانوري
رويش گونههاي بلوط و گزنه در آب، صحنه فوقالعاده زيبايي خلق كرده كه نمونه آن در ايران كمتر ديده ميشود. وجود پرندگاني چون چنگر، فلامينگو، كشيم، انواع حواصيل، طاووسكن، باقرقره، تيهو، عقاب دشتي، زيبايي اين منطقه را دوچندان كرده است. علاوه بر اين در اين منطقه پنبههاي وحشي ميرويد كه مردم منطقه از آن تشك و بالشت تهيه ميكنند. كنار اين تالاب زيبا نيز دشتار قرار دارد كه بوميان به آن عروس نيز ميگويند.