
مراكش از نام پايتخت كهن يعني شهر مراكش برگرفته شده است كه واژهاي بربر به معناي «سرزمين خدا» است. نام Moroccoo در انگليسي هم تغيير يافتهي واژه مراكش است. تا همين چند دهه اخير هم اين سرزمين در زبان عربي مراكش خوانده ميشد. اگر به دنبال آن هستيد كه جاذبه هاي گردشگري مراكش را كشف كنيد و به دنبال اماكني براي عكاسي ميگرديد، در مجله دلتا به ۱۰ مكان شگفت انگيز در شهر مراكش اشاره ميكنيم.
قصر باهيه
اين قصر به شما نشان ميدهد كه در قرن نوزدهم زندگي مردم مراكش چه سبكي داشته است. ميگويند اين قصر را براي اقامت حرم احمد بن موسي ساخته بودند. برخلاف بدنامي او، اين قصر نمونهاي عالي از معماري شرقي است. در اين قصر فضاهاي داخلي تزئينات بسياري دارند و سقفها نقاشي شده هستند. حياط آن كاشيكاري شده است و حدود ۸ هكتار باغ زيبا و خرم دارد و از پربازديدترين جاذبه هاي گردشگري مراكش است.
مسجد كتيبه
اين مسجد بزرگترين مسجد در مراكش است كه حدود سال ۱۱۵۰ ساخته شده است. زيبايي آن استثنائي است و مناره بلند آن كه بر شهر اشراف دارد ۶۵ متر ارتفاع دارد. با آنكه اين مسجد مكاني براي پرستش است ولي يكي از بهترين مكانهاي مراكش براي بازديد گردشگران است كه اگر پوشش مناسبي به تن داشته باشند با روي باز پذيرفته ميشوند.
بيابان و تپه هاي شني
تعطيلات در مراكش مي تواند سفر به صحرا را نيز در بر بگيرد. شترسواري يا گشتهاي بياباني انتخابهاي محبوب گردشگران هستند و در واقع ميتواند ظرف دو روز به دومين صحراي بزرگ دنيا رسيد. مشاهده تپههاي شني، بازديد از چادرهاي باديه نشينان و خوابيدن زير نور ستارهها از تجربيات اين سفر هستند.
باغ ماژورل
اين باغهاي گياهشناسي غيرعادي در دهه بيست توسط يك هنرمند فرانسوي به نام ژاك ماژورل طراحي شدند. قطعاً يكي از زيباترين مكانها و براي بازديد گردشگري مراكش، باغ ماژورل است كه آرامش دلپذيري به دور از شلوغي و همهمه شهر فراهم ميكند و براي عكاسي نيز بسيار مناسب است. طراحي اين باغها با آبنماهاي مختلف و بيش از ۳۰۰ گونه گياهي از جمله كاكتوسها هوشمندانه بوده است.
بازارها
در سفر به مراكش نبايد بازارها را از دست داد. مدينه (منطقه تاريخي شهر) بهترين مكان براي شروع خريدهايتان است. در اينجا وارد هزارتو هاي بيپاياني از سوقها وارد مي شود كه تقريباً همه چيز از شير مرغ تا جان آدميزاد آنجا پيدا ميشود. از ادويه جات و انواع پارچه گرفته تا مارفروشها، آكروباتبازها و نوازندهها كه در هر گوشهاي مشغولند. فقط يادتان نرود كه خوب چانه بزنيد.
مدرسه علي بن يوسف
اين مدرسه قرآني قرن شانزدهمي به خوبي حفظ شده است و بزرگترين مؤسسه در شمال آفريقاست. ميتوان عنوان يكي از زيباترين مدارس دنيا را نيز به آن داد. ساختمان آن با دقت طراحي شده و جزئيات بكار رفته در حياط آن به زيبايي در مرمر، گچ و چوب آن حكاكي شده است. حدود ۹۰۰ دانش آموز در اين سالها از در آن رد شدهاند و از آن به بعد در آن بسته مانده است. سپس بازسازي شده و به عنوان بناي تاريخي به روي عموم بازگشايي شده است.
قصر البديع
اين بناي تاريخي كه در واقع فقط بقاياي يك قصر است، هنوز هم يكي از مهمترين و زيباترين مكانهاي گردشگري مراكش براي بازديد است. ساختمان اصلي آن توسط احمد المنصور، پادشاه سعديان، در سال ۱۵۷۸ ساخته شد و تكميل آن ۲۵ سال طول كشيد. همه ۳۶۰ اتاق و حياط آن قبلاً با مرمر ايتاليايي و مقادير زيادي از طلاهاي سنگين و بزرگ تزئين شده بود كه اين طلاها از سودان آورده شده بود. حتي زندان زيرزميني كوچكي هم داشت كه پادشاه از آن براي محبوس نگه داشتن زندانيان استفاده مي كرد.
مقبره هاي سعديان
اين مقبرههاي مراكشي به تازگي كشف شدهاند ولي در واقع به قرن شانزدهم برميگردند. اين قبرها به زيبايي با چوب سرو، كاشيكاري پلي كروميك و گچبري تزئين شدهاند. اين مكان كوچك شامل سه اتاق ميشود، ولي اجساد حدود ۶۰ عضو سلسله سعديان در اين مكان مدفون هستند. خارج از ساختمان باغي وجود دارد كه قبرهاي سربازان و خدمتكاران در آن باغ است. از آنجائيكه اين مكان يكي از محبوبترين مقاصد گردشگران است، سعي كنيد صبح زود يا اواخر روز برويد.
باغ هاي مناره
اين باغها كه در سمت غرب مراكش و در كوهپايههاي اطلس واقع شده اند باغهاي مناره نام دارند. اين باغها كه در اصل در قرن دوازدهم براي پرورش زيتون، نخل و ميوه تشكيل شدند اكنون يكي از جاذبههاي آرامشبخش و زيباي گردشگري مراكش هستند. يك حوض بزرگ نيز كنار عمارت آن هست و اين عمارت محل اقامت تابستاني سلطان و خانوادهاش بوده است.
گذرگاه كوهستاني تيزي نتيشكه
اين مرتفعترين گذرگاه از كوهستانهاي اطلس است. يك جاده طولاني و بادگير كه مراكش را به واحههاي قبل از صحرا وصل مي كند. اين گذرگاه در دهه سي توسط فرانسويها ساخته شد و مناظر و چشماندازهاي زيبايي از اين جاده خوش ساخت معلوم است. اگر جسارت كافي داشته باشيد ميتوانيد جاده را به سمت دهكدهها برويد و درست روي لبه شكافهاي بزرگ بنشينيد. اگر به همين ترتيب ادامه دهيد به بلندترين نقطه جاده در گذرگاه تيزي نتيشكه ميرسيد كه ۲۲۶۰ متر ارتفاع دارد.
بازديد از موزه عكاسي مراكش
يكي ديگر از نقاطي كه ميتوان در گردشگري مراكش ديد، موزه عكاسي اين شهر در مدينه، قديميترين قسمت شهر مراكش، واقع شده است. اين موزه در سال ۲۰۰۹ افتتاح شده است و نگارخانه عكاسان مختلفي از نقاط مختلف جهان است كه قدمت برخي از عكسها به سال هاي ۱۸۷۰ باز ميگردند.