
كليساي وانك از بزرگترين جاذبههاي تاريخي و مذهبي در محله جلفا و از جا هاي ديدني وانك است. امروزه اين كليسا جايگاه قدرتمندي ميان ارامنه اصفهان دارد و در كل جهان نيز شناخته شده است. در بازديد از اين جاذبه تاريخي در شهر اصفهان ميتوانيد ساعتهايي طولاني از تماشاي زيباييهاي بخشهاي مختلف كليساي وانك لذت ببريد. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.
درباره كليساي وانك
كليساي وانك را ارامنه مهاجر در دوره شاه عباس صفوي ساختهاند؛ البته شكل اوليه آن با بناي امروزي متفاوت بوده است. در ابتدا اين كليسا تنها كاربردي مذهبي براي مسيحيان داشت؛ اما امروزه بيشترين توجه به بعد تاريخي و جاذبه فرهنگي كليسا جذب ميشود.
كليساي وانك بزرگترين و معروفترين كليساي ايران به شمار ميرود و همچنان كليساي جامع ارامنه اصفهان است.
معماري كليساي وانك
كليساي وانك در مساحتي در حدود ۸۷۰۰ متر مربع قرار گرفته است كه نزديك به ۴۰۰۰ متر مربع از اين مساحت را ساختمانها و بقيه را باغ وانك و فضاي سبز مجموعه تشكيل ميدهند. نماي بيروني كليسا با آجر پوشيده شده است.
در ميان بافت آجري ديوارها كاشيهايي با تصوير فرشتههاي بالدار ديده ميشوند. خيابان ورودي كليساي وانك و محوطه داخلي آن سنگفرش هستند.
نقاشيهاي كليساي وانك
از زيباترين بخشهاي معماري در كليساي وانك، نقاشيهاي كليساي وانك در قسمت داخلي ساختمان اصلي است. ديوارهاي داخل سالن كليسا با گچكاري پوشيده شدهاند و در تمام ديوارها نقاشيهاي باشكوه به چشم ميخورند.
معماري داخلي كليساي وانك از نظر طلا كاري و تذهيب و نقاشيهاي ديواري منحصربهفرد است و نهتنها در ايران، بلكه در جهان كليسايي شناخته شده با معماري برجسته است.
بخش هاي كليساي وانك
كليساي وانك به مرور زمان بسيار كامل شده است و قسمتهاي زيادي به آن اضافه شدهاند. روند تكامل بخشهاي مختلف كليساي وانك با گذشت زمان بهخوبي مشهود است.
گرچه بخشهايي نيز به مرور زمان از بين رفتهاند، اما قسمتهاي زيادي در طول سالها اضافه، بازسازي و تجهيز شدهاند. در اين كليسا بخشهايي مانند موزه، كتابخانه، دير، ناقوس خانه، برج ساعت، چاپخانه و اماكن اداري وجود دارند.
براي ديدن مطالب بيشتر در مورد جاذبه هاي گردشگري اصفهان از “مهمانسراي عباسي اصفهان ؛ تاريخ كهن در خدمت توريسم مدرن” ديدن كنيد.