خانه آندره گدار | معمار فرانسوي در تهران

۶۵ بازديد
بيايد با مجله دلتا مهمان اين معمار فرانسوي در تهران شويم و ساعات خوشي به همراه قهوه فرانسوي در اين خانه داشته باشيم.

تهران و خيابان انقلاب هميشه براي شگفتي آدم‌ها تاريخي براي رو كردن دارد. در ميان كوچه‌هاي خيابان انقلاب تهران ساختمان سفيد رنگ و مدرني ديده مي‌شود كه روزگاري محل اقامت آندره گدار معمار معاصر فرانسوي بوده است. آندره گدار كه يكي از مهم‌ترين معماران خارجي دوره پهلوي بوده، در ساخت خانه خود از معماري ايراني الهام گرفته است.آندره گدار معمار فرانسوي است كه در حدود سي سال در ايران زندگي و كار كرد. با مجله دلتا همراه باشيد تا باهم به اين خانه فرانسوي در ميدان انقلاب سفر كنيم. آندره گدار

آندره گدار كيست؟

آندره گدار در سال ۱۸۸۱ در شهر در شهر چومونت (Chaumont) فرانسه به دنيا آمد. او بعد از اتمام تحصيلات خود در دانشكده هنرهاي زيباي پاريس با دعوت دولت وقت ايران در سال ۱۳۰۷ براي راه‌اندازي اداره كل باستان شناسي وارد تهران شد. او ۳۲ سال در ايران اقامت داشت و در اين سال‌ها به طراحي و اجرا آثار مهمي پرداخت.آندره گدار كيست؟

آثار برجاي مانده از گدار

آندره گدار در مدت زمان حضورش در ايران بناهاي بسياري را طراحي و اجرا كرد. از جمله موزه ملي،حافظيه،مرمت مسجد جامع، مسجد امام (مسجد شاه قديم)، مسجد شيخ‌لطف‌الله خان و همچنين كاروانسراي ملكه مادر شاه (هتل عباسي كنوني) بود.آندره گدار

خانه آندره گدار

محل اقامت آندره گدار در زمان حضوش در ايران، خانه‌اي مدرن بود كه توسط وي طراحي و در كنار دانشگاه تهران قرار داشت. ساختمان خانه گدار نماي مدرن و سفيد رنگ دارد و گدار در ساخت آن از سبك معماري پهلوي اول پيروي كرده است. در ورودي ساختمان ستون‌هايي ديده مي‌شود كه به نظر مي‌رسد تحت تاثير ساختمان‌هاي ايران باستان در مجموعه اضافه شده است. آندره گدار در ساخت اين خانه تلاش كرده تا تلفيقي از معماري مدرن ايران و اروپا استفاده كند اما در بخش عمده ساختمان معماري ايراني به چشم مي‌خورد كه نشان از علاقه آندره گدار به اين سبك معماري بوده است.خانه آندره گداردر طبقه اول ساختمان طاق‌هاي گردي استفاده شده كه به مانند معماري دوران ساسانيان در ايوان كسري مي‌باشد. طبقه دوم خانه در زمان پهلوي دوم به مجموعه اضافه شده و در آن زمان به عنوان زايشگاه بيژن شناخته مي‌شد. خانه گدار بعد از انقلاب اسلامي به دانشگاه تهرن سپرده شد و تا مدتي كلاس‌هاي رشته مامايي در آن تشكيل مي‌شد. خانه گدار براي مدتي متروكه و بلااستفاده بود و همين زمان باعث گرديد كه ساختمان تا حدود زيادي تخريب گردد. خانه گدار امروزه تبديل به كافه-رستوراني به سبك قديم شده است. بعد از اينكه خانه گدار به كافه-رستوران تغيير كاربري داد، با مديريت كافه و زير نظر رها اشرافي يكي از معماران معاصر ايران مرمت و بازسازي شد. با توجه به اينكه بخش‌هاي از خانه به علت خالي و متروكه بودن، آسيب شديد ديده بودن، بازسازي كار بسيار سختي بود.

آدرس: خيابان انقلاب، خيابان قدس خيابان پورسينا، نبش كوچه‌ي جلاليه، پلاك۲

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي بيشتر با جاذبه‌هاي گردشگري تاريخي در ايران مسجد شيخ‎لطف‎الله، شاهكار كم‌نظير معماري و كاشيكاري را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.