
شاعر قرن هشتمي ايران، حافظ چند قرن پيش گفته: «اگر آن ترك شيرازي بهدست آرد دل ما را، به خال هندويش بخشم، سمرقند و بخارا را». اين شعر هم از اهميت اين دو شهر صحبت ميكند و هم از عاشقپيشه بودن جناب حافظ. ديدن سمرقند، بخارا و خيوه در جاده ابريشم ميتواند تنها دليل شما براي سفر به ازبكستان باشد.در مجله دلتا ۵ بنا از مكان هاي ديدني ازبكستان معرفي شده است.
رصدخانه الغبيگ
اولين جايي كه به شما پيشنهاد ميكنم در سمرقند ببينيد، رصدخانه اُلُغبيگ است. اين بنا تاريخي توسط ستارهشناس بزرگ، الغبيگ امير تيموري ساخته شد. جالب است بدانيد كه مادر الغبيگ، گوهرشاد آغا بود كه مسجد گوهرشاد در مشهد را ساختهاست و پدرش شاهرخ نيز فرزند تيمور از پادشاهان ايران بود.
مسجد بيبيخانم سمرقند
اين بنا به يادبود بيبيخانم يا همان سراي ملك خانم همسر تيمور گوركاني و به دستور تيمور در حدود ۶۰۰ سال پيش ساخته شدهاست. مسجد بيبيخانم يا بيبيخاتون كه در شرق ميدان ريگستان قرار دارد، در زمان خودش، از بزرگترين مساجد جهان بودهاست.
مناره كاليان
پيشنهاد ميكنم اولين بنا كه در بخارا ميبينيد، مناره كاليان باشد. در مناره يك پلكان مارپيچي آجري وجود دارد كه به دور يك ستون ميچرخد. پايه برج داراي رشتههاي تزئيني باريكي است كه با آجر ساخته شدهاند و به صورت مستقيم يا مورب قرار گرفتهاند. در مناره كتيبههايي را خواهيد ديد كه با لعاب آبي رنگ روي آنها نوشته شدهاست.
مدرسه چهار منار
چهار منار كوچك فتوژنيك، در پيچ و خم كوچههايي بين «پوشكين» و «هوجا نورآباد» بيشترين شباهت را به معماري هندي در بين بنا هاي شهر بخارا دارد. اين بنا كه در واقع مدرسهاي قديمي است كه در سال ۱۸۰۷ ساخته شدهاست.
ميدان امير تيمور
تاريخچه ميداني در مركز تاشكند به نام امير تيمور، فرمانده و بنيانگذار امپراتوري عظيم قرون وسطايي، از اوايل قرن نوزدهم آغاز شد، زماني كه تاشكند مركز فرماندهي نظامي تركستان بود و امپراتوري روسيه را تشكيل ميداد. اين بنا به دستور ژنرال م. چرنيايف در سال ۱۸۸۲ تاسيس شد. اين مجسمه تاريخ عجيبي دارد. اولين بار در سال ۱۸۸۲ مجسمه ژنرال كاوفمان در اين ميدان كه آن زمان ميدان كنستانتين نام داشت، قرار گرفت و پس از آن مجسمه استالين و بعد مجسمه كارل ماركس در اين ميدان قرار گرفت.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با جاذبههاي گردشگري بيشتر “كوله گردي؛ سفري ارزان و ماجراجويانه” را مطالعه كنيد.
معروف ترین غذاهای ازبکستان
۱- سوپ لاجمان (Lagman Soup)
این سوپ خوشمزه و مقوی نسخه ای از غذاهای اصیل آسیای مرکزی است. سوپ لاجمان از گوشت گوسفند، رشته فرنگی و انواع سبزیجات درست می شود. همچنین شما اگر با غذاهای آبکی و سوپی رابطه ی خوبی ندارید می توانید این غذا را در نسخه ی برنجی اش، مزه کنید.
بهترین زمان سفر به ازبکستان
آب و هوای ازبکستان قاره ای است و زمان های کمی از سال در این کشور بارندگی دیده می شود. ازبکستان دارای تابستان های گرم و طولانی است اما زمستان های این کشور ملایم و کمی سرد بوده و دارای آب و هوای منطقه ای است. باید به این نکته توجه داشته باشید که آب و هوای ازبکستان در فصل تابستان بسیار داغ است و و فصل زمستان آن سرد می باشد و مناسبترین زمان سفر به کشور ازبکستان در فصل های پاییز و بهار می باشد.
بقیه مطلب در چرب زبان