سمي ترين نقطه كره زمين!

۴۷ بازديد

در  ۱۰۰ سال اخير انسان پيشرفت‌هاي زيادي در هر زمينه‌اي كرده است. با اينكه  اين پيشرفت‌ها زندگي را براي ما آسان‌تر كرده ولي آثار زيادي بر محيط  اطرافمان به جا گذاشته است به طوري كه برخي نقاط هستند كه ديگر حضور در  آن‌ها ناممكن است.

گودال بركلي

در  آمريكا نزديك شهر بوت گودالي عميق به نام گودال بركلي وجود دارد كه ميتوان  به جرات گفت سمي ترين گودال جهان مي‌باشد . هيچ جانداري در اينجا نيست .  هيچ پرنده‌اي از بالاي اين گودال پرواز نمي‌كند و نوشيدن مقداري از آب اين  منطقه مي‌تواند آخرين تجربه نوشيدن آب براي هر موجود زنده‌اي باشد. همين  گودال كه به گودال مرگ معرف است تا كنون جان دست كم ده هزار جاندار را  گرفته است. با مجله دلتا همراه باشيد تا با اين گودال عجيب آشنا شويد.گودال بركلي در آمريكا

معدن روباز بركلي

گودال  بركلي (Berkeley Pit) امروزه به نام گودال مرگ يا سمي ترين گودال جهان  شهرت پيدا كرده است. البته اين منطقه هميشه اين عنوان مرگبار را نداشته و  روزگاري به عنوان ثروتمندترين تپه جهان شناخته مي شد. ميليون ها تن مس،  نقره، طلا و ساير فلزات از اين منطقه استخراج مي‌شد. اما امروزه ديگر خبري  از آن روزگار پرهياهو نيست و بسياري از اين معادن ديگر به حال خود رها  شده‌اند. يكي از اين معادن، معدن روباز مس است كه پس از اتمام حفاري ها به  مرگ‌بارترين گودال جهان تبديل شد! امروزه اين گودال بيش از ۱۶۰۰ متر طول و  ۸۰۰ متر عرض دارد و عمق آن هم حدود ۵۴۰ متر است. اين گودال تا عمق ۲۷۰ متري  با آبي اسيدي و بسيار سمي پر شده كه از حفاري هاي معدن به بيرون منتشر  شده‌اند.

گودال بركلي اسيدي

سمي ترين گودال جهان قرباني پيشرفت تكنولوژي

تا  اواسط قرن ۲۰ شركت معدن‌كاري آناكوندا مسئوليت تمام حفاري‌هاي منطقه را بر  عهده داشت. اما وقتي در دهه ۱۹۵۰ عمليات حفاري با هزينه‌هاي زيادي روبرو  شد به ناچار به روش كارآمد و به صرفه «برداشتن نوك كوه» روي آورد! به اين  ترتيب نوك كوه و تپه‌ها برداشته مي‌شد و آنقدر حفاري مي‌شد تا به معدني  روباز تبديل شود. با توجه به انفجار تكنولوژي در آمريكا و نياز به مس، حجم بسيار زيادي مس از اين معدن استخراج شد. هرچه مس بيشتري استخراج مي شد، عمق اين معدن بيشتر مي‌شد.

در  سال ۱۹۸۳ آنقدر مس از اين معدن استخراج شده بود كه ديگر نايي براي آن  نمانده بود بنابراين به معدني ديگر نقل مكان كرد. زماني كه معدن در حال  فعاليت بود پمپ‌هاي قدرتمند با مكش بالا آب باران و برف را سريعا از اين  گودال خارج مي‌كردند؛ اما بعد از متروكه شدن معدن، آب باران به تدريج در  اين گودال جمع شد. آب جمع شده در اين گودال باعث تراوش فلزات و مواد معدني  سمي صخره‌هاي اطراف گودال شد. آب به تدريج اسيدي شد: سمي ترين گودال جهان  در حال متولد شدن بود!

سمي ترين نقطه كره زمين

تراژدي‌هاي اين گودال سمي

جالب  است بدانيد كه آب گودال بركلي به حدي سمي است كه هيچ موجود زنده‌اي  نمي‌تواند در آن زنده بماند. هيچ نوع ماهي در آب يافت نمي‌شود و هيچ گياهي  هم در اطراف اين آب رشد نكرده است. هيچ حشره و مگسي هم در اطراف گودال يافت  نمي‌شود.

يكي از تراژدي‌هاي اين گودال سمي در سال ۱۹۹۵ اتفاق افتاد.  زماني كه دسته‌اي از قوهاي مهاجر براي فصل زمستان به اين جا آمدند و همين  كه در آب فرود آمدند دفتر زندگي آن‌ها به صورت دسته جمعي بسته شد. طبق آمار  ۳۴۲ قو در اين گودال جان دادند .

گودال مرگ

مرگ قوهاي مهاجر به‌دليل سوراخ شدن مري و مجراي گوارشي آنان بعد از نوشيدن اين آب اسيدي و تنفس در هواي اين منطقه بود. به‌صورتي كه روي آب از لاشه اين پرندگان زيبا سفيد شده بود. اين اما آخرين آمار مرگ و مير در اين گودال نبود و در سال ۲۰۱۶ دوباره گروهي از قوهاي مهاجر روي اين درياچه فرود آمدند. اين بار تعداد آن ها بسيار زياد بود و حدود ۱۰۰۰۰ قو بودند.

محل مرگ قوهاي سفيد

نكته  عجيب اين‌كه امروزه سمي‌ترين گودال جهان به يك جاذبه توريستي تبديل شده و  گردشگران زيادي از سراسر دنيا براي ديدن اين گودال مرگ‌بار به اين منطقه  سفر مي‌كنند.

سمي ترين گودال جهان

همچنين بخوانيد:

درياچه اي كه يك شبه همه را كشت! 

قديمي ترين و عميق ترين درياچه جهان 

مونووي؛ شهري كه فقط يك نفر جمعيت دارد! 

هتل ۱۳۰۰ ساله، اولين هتل دنيا! 

عميق ترين غار دنيا كجاست؟ 

با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.