كوهي كه انسان مي‌خورد!

۴۹ بازديد

در  ارتفاعات رشته كوه‌هاي آند در جنوب غربي بوليوي و در بالاي يكي از  مرتفع‌ترين شهرهاي جهان، كوهي مخروطي شكل به نام سرو ريكو (Cerro Rico)  وجود دارد.

كوه سرو ريكو

كوه سرو ريكو

كوه سرو ريكو در بوليوي، به يك دليل بسيار معروف شده است: اين كوه انسان‌ها را مي‌خورد! در ادامه همراه مجله دلتا باشيد تا ببينيم چه راز عجيبي در مورد سرو ريكو وجود دارد.

كوه سرو ريكو در بوليوي

سرو ريكو به چه معناست؟

سرو  ريكو در زبان اسپانيولي به معناي «كوه غني و يا كوه گران‌بها» است. اين  نام را استعمارگران اسپانيايي در آن زمان به خاطر مقادير بسيار زياد  نقره‌اي كه در كوه پيدا كردند، روي آن گذاشتند. در واقع آنها تصور مي‌كردند  كه تمام اين كوه از سنگ نقره تشكيل شده است.

كوه انسان‌خوار

داستان كوه سرو ريكو

در  سال ۱۵۴۵، يك شهر معدني كوچك در دامنه كوه سرو ريكو ساخته شد و ۳ ميليون  بومي آن مجبور به كار در معادن آن شده و صدها و شايد هزاران نفر از اين  افراد در اثر گرسنگي و كار زياد كشته شدند.

هنوز هم اين كوه قرباني  مي‌گيرد و ده‌ها انسان در اثر حفاري و ريزش معدن جان خود را از دست  مي‌دهند. قرن‌ها حفاري در دل اين كوه باعث شده تا داخل آن حفره حفره شود و  در نتيجه هر آن، امكان ريزش كامل كوه وجود دارد.

كوه غني و كوه گران‌بها

طبق  تحقيقات تاريخ‌داني به نام Eduardo Galeano، از قرن ۱۶ تا حالا حدود ۸  ميليون نفر در كوه سرو ريكو و معدن آن كشته شده‌اند. البته منتقدان مخالف  اين آمارند، آن‌ها بر اين باور هستند كه در اين مورد، بزرگ‌نمايي شده است و  ۸ ميليون نفر مربوط به افرادي است كه در سراسر اين منطقه كشته شده‌اند نه  فقط در اثر كار در معدن.

شايد اين اعداد چندان درست نباشد اما مطمئنا  آمار كشته شده‌هاي معدن به اندازه‌اي بوده كه به آن لقب «كوهي كه انسان  مي‌خورد» را داده‌اند.

كوهي كه انسان مي‌خورد

بسياري از افراد اين منطقه به دلايل مختلف كشته شده‌اند اما بيشتر آنها در اثر تنفس نوعي غبار به نام سيلكوزيس كشته شده‌اند. امروزه در معدن‌هاي مدرن، اين غبار سمي به‌وسيله بخار آبي  كه به بيرون هدايت مي‌شود، قابل پيشگيري است اما متاسفانه همچين تكنولوژي  اي در كوه سرو ريكو وجود ندارد و به همين دليل هنوز هم كه هنوز است، قرباني  مي‌گيرد. در سرو ريكو، اين غبار بعد از متصاعد شدن به داخل معدن برمي‌گردد  و به شش‌هاي معدن چيان، وارد مي‌شود. اين غبار وقتي كه وارد شش مي‌شود،  باعث ايجاد زخم در آن مي‌شود و علائمي مثل تب، درد قفسه سينه، كاهش وزن،  ضعف و سرانجام مرگ را در پي دارد.

معادن كوه سرو ريكو

تعداد  كمي از معدن‌چيان سرو ريكو موفق مي‌شوند كه تا سن ۴۰ سالگي زنده بمانند و  بر اساس تحقيقات، هر ماه ۱۴ خانم همسر خود را از دست مي‌دهند. امروزه ديگر  اين معدن به مانند گذشته (قرن هجدهم ميلادي) فعال نيست و و شهر پتسي  (Potosi) روند اقتصادي بدي را پشت سر مي‌گذراند.

كوه سرو ريكو شهر پتسي

همچنين بخوانيد:

غار سهولان؛ لانه‌ي كبوترها! 

سفري به بايا، شهر زير آب در ايتاليا 

درياچه مرموزي كه مي‌توانيد زير آن راه برويد! 

جزيره پلاستيكي! 

جيرفت، كاليفرنياي ايران! 

با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.