كافه نادري يكي از قديميترين و نوستالژيكترين كافههاي شهر تهران به شمار ميرود. اين كافه نام آشنا را ميتوانيد در قسمت شرقي پل حافظ و در خيابان نادري (جمهوري فعلي) ببينيد.
در شهرهاي بزرگي نظير تهران، كافهنشيني مدتهاست به پديدهاي رايج تبديل شده و طرفداران زيادي هم دارد. اما آيا تا به حال از خود پرسيدهايد اولين كافهها چه شكلي بودند و چگونه سرويس ميدادند؟ كافه نادري از نسل نخستين كافههايي است كه در تهران رونق گرفتهاند و هنوز هم با همان حس و حال قديم، پابرجا هستند. قصد داريم تا در اين مطلب، سري به اين كافه نوستالژيك بزنيم. پس مجله دلتا را همراهي كنيد.
بسياري از بزرگترها و افراد مسن اولين كافهنشينيهاي خود را در اين كافه تجربه كردهاند و طعم اولين قهوههايشان را در آنجا چشيدهاند. به علاوه، عدهاي از مشهورترين روشنفكران تاريخ معاصر هم از مشتريان اصلي اين كافه بودهاند و كافه هم بخشي از شهرت خود را مديون آنهاست.
كافه نادري؛ پاتوق روشنفكران معاصر
در دهه ۲۰ تا ۴۰، كافه نادري پاتوق بسياري از روشنفكران، نويسندگان و چهرههاي ادبي سرشناس بود. سنت كافهنشيني روشنفكران ايراني، متأثر از سنت ديرپاي كافهنشيني روشنفكران اروپايي و بهويژه فرانسوي بود. در آن سالها كافههاي ادبي و روشنفكري ايران، بيشتر در مركز شهر تهران و حوالي خيابانهاي نادري، استانبول و لاله زار مستقر بود. چهرههاي سرشناسي نظير نيما يوشيج، صادق هدايت، احمد شاملو، فروغ فرخزاد، بزرگ علوي، هوشنگ ابتهاج، سياوش كسرايي، فريدون مشيري، جلال آلاحمد، سيمين دانشور، و بسياري ديگر، اين كافه را بهعنوان پاتوق خود انتخاب كردند. آنها دور ميزهاي چوبي و روي صندليهاي لهستاني قهوهاي رنگ كافه مينشستند، روزنامه ميخواندند، قهوه ميخوردند و بحثهاي سياسي و ادبي ميكردند و آثاري به ياد ماندني خلق ميكردند.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي بيشتر با كافه هاي پايتخت، “خانه فاموري؛ يك فنجان چاي قجري!” را در مجله گردشگري دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
تله كابين توچال، تفريح در دل زمستان
كوير ورزنه، محل تلاقي زمين و آسمان
سفر يك روزه به طبيعت زيباي اطراف تهران
اتاق فرارهاي تهران؛ جايي براي تجربه هيجان
با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد .